Jirny – Pěnčín/Turnov 6:0 (3:0)

Domácí tým do zápisu zapsal dobře známé jméno. Tomáš Kanaval totiž na podzim působil nejprve v Turnově, pak také v Semilech. Proti bývalým spoluhráčům se ale do hry nedostal, a tak jen jako divák sledoval, jak jeho nový tým kráčí za dalšími body.

V úvodu ale drželi svěřenci Emila Šafáře s favoritem krok. Ve druhé minutě zkoušel štěstí navrátilec Ježek, ale mířil mimo. Pak centroval nadějně Vojtěch Hurt, ale Bárta jeho výzvu neakceptoval. Do pětadvacáté minuty Turnov odolával, pak ale přišla sprcha.

Nejprve si stoper Hybner nešťastně vsítil vlastní gól, o minutu později navíc přidal druhou trefu Jindráček. Poločasový výsledek pak stanovil Jandzik, a tak bylo prakticky rozhodnuto. Ve druhé půli pak přidaly Jirny další tři branky a dokonaly tak tenisového kanára. Ten byl dokonán v 77. minutě, kdy Jindráček proměnil pokutový kop.

„Bohužel jsme doplatili na individuální chyby. Výsledek vypadá hrozivě, ale pro nás mistrovská část sezony začíná až příštím duelem proti Nové Pace," potvrdil již dříve avizovaný přístup Turnova k úvodnímu utkání vedoucí mužstva Petr Horáček.

Fakta – branky: 26. a 77. z pen. Jindráček, 25. vlastní Hybner, 36. Jandzik, 50. Kejha, 68. Smrž. Rozhodčí: Řezáč. ŽK: 0:1. Diváků: 100. FK Pěnčín/Turnov: Hyka – Koťátko, Vít, Hybner, J. Škréta – D. Hurt, Petřík, Benek (57. Novotný), V. Hurt – Bárta (72. Vavřich), Ježek (61. Koubek).

Dobrovice - Dvůr Králové 2:0

Dvoráci cestovali do Dobrovice takřka v plné síle, a tak věřili, že by se nemuseli vracet s prázdnou. Domácí na soupeře vytáhli trumf v podobě přírodního trávníku, na kterém se svěřenci kouče Cellera představili naposledy v podzimní derniéře v Náchodě. A tah jim vyšel. Hosté se totiž doslova hledali a co je hlavní, brzy inkasovali. Už po devíti minutách se totiž prosadil „ghanský zabiják" Musa Ansuma. Šikovný útočník se nechal v jednom z rozhovorů slyšet, že se cítí být lepším hráčem než kamarád z dětství Mike Essien, buď jak buď, na dvorskou defenzívu vyzrát dokázal – 1:0.

Také hosté měli šance, Klazar ale své sólo neproměnil a druhý útočník Otradovský se před gólmanem Bartošem špatně zorientoval. Trest na sebe nechal čekat do 63. minuty. V ní se prosadil Patočka a ukončil naděje hostů. V závěru ještě viděl za faul na Samlera červenou kartu domácí bek Bým, na výsledku se ale již nic nezměnilo.

Fakta – branky: 9. Ansuma, 63. Patočka. Rozhodčí: Štefan (Velké Přílepy). ŽK: 1:1. ČK: 1:0 (82. Bým). Diváci: 200. Poločas: 1:0. TJ Dvůr Králové: Ulrych – Podolník, Kruliš, Rejl, Ježek – Kilevník (81. Marks), Fejk, Moník, Čenovský – M. Otradovský (66. Samler), Klazar.

.. na slovíčko s kapitánem královédvorských fotbalistů Stanislavem Ježkem

„Přírodní hřiště fotbalu moc neprospělo"

Do jara přivedl tým v roli kapitána, bodového zisku se však se spoluhráči nedočkal. Obránce STANISLAV JEŽEK nemohl být po sobotním utkání spokojen. Dvoráci byli na hřišti Dobrovice horším mužstvem odešli poraženi poměrem 0:2.

Stanislave, máte za sebou úvodní zápas v jarní části divizní sezony. Jaký byl z vašeho pohledu?
Letošní příprava, co se týče tréninkových podmínek, byla specifická – ve Dvoře sice máme k dispozici umělý trávník, ale o velikosti tenisového kurtu, což je pro trénink fotbalu nedostačující. V podstatě jsme jen běhali a míč jsme si „užili" jednou týdně při zápasech v Náchodě. My jsme v Dobrovici začali na přírodním hřišti, což fotbalu moc neprospělo.

Rozhodl úvod, v němž jste brzy inkasovali. To jste rozhodně neplánovali, viďte?
Soupeři se zpočátku dařilo kombinovat, ale do vážnější šance se díky obranné činnosti našeho mužstva nedostal. Cíl byl dobře a poctivě bránit, čekat na chybu soupeře, či ho překvapit rychlým protiútokem. Pak přišla chyba a inkasovaná branka. Když dostanete gól na začátku zápasu, neznamená to konec nadějí. Stále jsme se drželi stejné taktiky a i naše příležitosti přišly, bohužel bez výsledného efektu

Přitom o kvalitách dobrovického útoku jste věděli. Musa Ansuma vám přece poslal vizitku v podobě účasti v televizní anketě o gól roku…
O síle a kvalitě jsme věděli hlavně od trenéra, který soupeře sledoval v jeho přípravném zápase. Ansuma je silový hráč, který jde do soubojů jako buldozer a od míče ho jen tak někdo neodstaví. V tomto utkání dal sice gól, ale týmového ducha neprojevil. Kdyby nějaké situace řešil týmově, mohla nás Dobrovice ohrozit více.

Porážka pro vás v každém případě není ničím novým. Vy jste ani v zimní přestávce moc nevyhrávali. Čím to?
Příprava je o hledání ideálního složení týmu, zkoušení nových věcí a hráčů.

Jak byste vůbec popsal zimní přípravu. Kouč Celler si v předzápasovém rozhovoru nepochvaloval docházku.
Docházka je daná složením týmu. Spousta mladých, kteří studují mimo dosah denního dojíždění a pracující také někdy nemohou. I tak by docházka mohla být lepší.

Po podzimu jste drželi čtvrtou příčku, o tu vás ale duel v Dobrovici připravil. Na jaké umístění si tedy věříte?
Vzhledem k nevyhovujícím podmínkám k tréninku by bylo super pohybovat se v první polovině tabulky a skončit okolo pátého místa.