Poprvé se v letošním okresním ročníku ze zisku bodů, potažmo z vítězství mohli zaradovat fotbalisté Kruhu. Ti si poradili s Lomnicí B a odpoutali se od poslední příčky. Tam naopak spadli hráči Bělé. Nováčkovi se zatím v okresním přeboru vůbec nedaří. Zatím si nepřipsal jediné vítězství a ačkoliv proti Vysokému nad Jizerou tentokrát vedl, kýženého tříbodového zisku se nedočkal.

Na opačném pólu naopak neohroženě dál září Stružinec. Mužstvo okolo, tentokrát dvoubrankového, střelce Votočka zvítězilo po dramatickém boji v Martinicích. Tabulce tak vévodí se ziskem plného počtu bodů a s úctyhodným skóre 22:5!

Okresní přebor

Kruh – Lomnice B 4:1 (2:0)
V prvním poločase byli domácí lepší a i přes několik neproměněných šancí si vypracovali dvoubrankový náskok. V úvodu druhé půle hosté snížili, ale hráči Kruhu opět převzali iniciativu a dvěma slepenými góly rozhodli o svém prvním vítězství v sezóně.
Fakta – branky: Marek Salátek, Martin Chomanič, Jan Kužel, Brož – Vávra. Rozhodčí: Šubrt. ŽK: 0:3. Diváků: 60.

Bělá – Vysoké 1:1 (1:0)
V pohledném utkání měli v prvním poločase převahu domácí, ale z několika šancí proměnili pouze jedinou. Po obrátce hosté přitvrdili, postupně získávali převahu a v 65. minutě vyrovnali. V závěru měli navrch hráči Vysokého, ale další branky už se diváci nedočkali. Bělá tak i dál čeká na první vítězství.
Fakta – Branky: Vorel – Holeček. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 2:0. Diváků: 120.

Malá Skála – Studenec 2:0 (0:0)
V úvodní části byla hra vyrovnaná a oboustranně opatrná. Po změně stran se hrál pěkný kombinační fotbal, ve kterém měli mírně navrch hráči Malé Skály a zaslouženě si díky dvěma brankám Daníčka připsali tři body.
Fakta – branky: Daníček 2. Rozhodčí: Liška. ŽK: 1:0. Diváků: 60.

Horní Branná B – Roztoky 2:1 (1:1)
Utkání bylo vyrovnané a bojovné. V závěru si domácí přece jenom vytvořili územní převahu a odměnou jim byla vítězná branka, kterou vstřelili v 88. minutě. Rezerva Horní Branné se tak drží stále na čele tabulky.
Fakta – branky: J. Šlechta, Šimek – Tuláček. Rozhodčí: Vydra. ŽK: 2:0. Diváků : 120

Košťálov B – Mírová B 5:2 (1:2)
První poločas byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách a skončil nejtěsnějším vítězstvím hostů. Po změně stran už dominovali domácí a po pěkných kombinačních akcích dokázali skóre čtyřmi brankami zaslouženě otočit. Dvakrát se trefil mladíček Koldovský.
Fakta – branky: Koldovský 2, I. Móro, Kosina z pen., Vojtíšek – Laurin, Tokan. Rozhodčí: Dytrych. ŽK: 3:2. Diváků: 80.

Libštát – Mříčná 4:3 (2:2)
Vyrovnané a dramatické utkání. Libštátští si vypracovali dvoubrankový náskok, ale poté převzali iniciativu hosté. Třemi brankami výsledek otočili a ještě nastřelili dvakrát tyč. Domácí se nevzdali, vrhli všechny síly do útoku a v posledních deseti minutách dokázali vstřelit dva góly a s notnou dávkou štěstí zvítězili.
Fakta – branky: Šíf, Patka, Mečíř, Koldovský – Jiřišta 2, Malý ml. Rozhodčí: Rolf. ŽK: 3:1. Diváků: 130.

Martinice – Stružinec 3:4 (1:2)
Úvod utkání vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení. Domácí ale dokázali z následného protiútoku vyrovnat. V další fázi byli Stružinečtí pohyblivější a ze své převahy vytěžili dvoubrankové vedení. Martinice zabojovaly a skóre vyrovnaly, ale poslední slovo měli Stružinečtí, kteří se šťastnou brankou dostali znovu do vedení a to dokázali udržet i přes závěrečnou převahu domácích. Na čele tabulky se tak nadále drží bez ztráty s náskokem čtyř bodů!
Fakta – branky: Horáček 2 (1 x pen.), Morávek – Votoček 2 (1 x pen.), Ševců, Matěja. Rozhodčí: Špidlen. ŽK: 0:1. Diváků: 60.

Okresní soutěž

Horecký kanonýr Borůvka pomohl svému týmu k výhře nad Víchovou hattrickem a zejména díky němu se mužstvo drží na dostřel vedoucím příčkám. Třemi góly se blýskl také Figura, jehož Benecko je zatím štikou soutěže!

Studenec B – Poniklá 2:0 (1:0)
Ve vyrovnaném utkání byli domácí efektivnější při proměňování šancí. Hosté nevyužili kromě dvou stoprocentních příležitostí ani pokutový kop a letos podruhé prohráli.
Fakta – branky: Klazar, L. Stránský z pen. Rozhodčí: Liška. ŽK: 1:3. Diváků: 80.

Benecko – Vysoké B 4:2 (2:0)
Úvodních dvacet minut patřilo hostům, ale bez gólového efektu. Benecko postupně získávalo převahu, v průběhu utkání už vedlo 4:0 a teprve v závěru povolilo hostům korigovat výsledek. Domácí tak drží kontakt s čelem tabulky a jsou překvapením dosavadního průběhu soutěže.
Fakta – branky: Figura 3, Kouba – Fedorko, Saska. Rozhodčí: Přikryl ml. ŽK: 1:1. Diváků: 110.

Tatobity – Zálesní Lhota 2:3 (1:1)
Utkání bylo dlouho vyrovnané, ale v závěru došly domácím síly a hosté toho dokázali využít k zisku všech bodů. Zálesní Lhota po sérii nepřesvědčivých vítězství opět neoslnila, výsledek ale tentokrát vyzněl v její prospěch.
Fakta – branky: Srna, Jirman – R. Paulů, Hofman, Pacholík. Rozhodčí: Šarbort. ŽK: 1:0. Diváků: 30.

Horka A – Víchová B 3:2 (1:0)
Ve vyrovnaném utkání si domácí dokázali vytvořit více šancí a díky střelci Borůvkovi si připsali tři body. Víchovská rezerva snižovala až v samém závěru.
Fakta – branky: Borůvka 3 – Plůcha, Jakeš. Rozhodčí: Dytrych. ŽK: 1:0. Diváků: 50.

Horka B – Bozkov B 4:5 (3:4)
Domácí měli raketový nástup a už ve 12. sekundě vstřelili první branku. I nadále pokračovali v aktivní hře a ve 35. minutě to bylo 3:0. Hosté potom předvedli skvělý obrat a za deset minut dokázali dát čtyři branky. Ve druhém dějství se domácím podařilo vyrovnat, ale poslední slovo měli hráči Bozkova, když v 86.minutě vsítili vítěznou branku.
Fakta – branky: Borůvka 2, Bajer, Višňák – Zeman 3, Hykman 2. Rozhodčí: Přikryl. ŽK: 1:0. Diváků: 20.

Libštát B – Nová Ves B 1:4 (1:2)
Utkání bylo vyrovnané, domácí ale nedokázali proměňovat své šance. Nová Ves prokázala více zkušeností a libštátské chyby nekompromisně trestala.
Fakta – branky: Šafář – Golis 2, Dzuro, Moravec. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 1:0. Diváků: 70.

Dolní Branná – Rovensko B 5:2 (0:2)
V prvním poločase se domácím nedařilo a do kabin odcházeli s dvoubrankovým mankem. Ve druhém poločase už měli trvalou převahu, kterou dokázali vyjádřit i střelecky a nakonec brali tři body za vysoké vítězství.
Fakta – branky: Forbelský 2 (1 x pen.), Faiman, Šedivý, Rajchrt – Novotný 2. Rozhodčí: Pecina. ŽK: 2:2. Diváků: 60

Karel Mazánek, Jaroslav Pich