Co tomu chybělo dále? Početnější návštěva. Diváci nepřišli v takovém počtu, jaký by si duel Ústí – Živanice žádal. Jejich škoda, o hodně přišli. V první půli padly dvě branky, ale spousty šancí pochytali gólmani. Zejména živanický Volšík se měl co ohánět. „Úvod prvního poločasu patřil nám, kdy jsme si dokázali vytvořit několik dobrých příležitostí ke skórování. Ve 14. minutě jsme se dostali po chybě hostí do vedení. Poté převzaly iniciativu Živanice, ale k vážnějšímu ohrožení naší branky nedošlo. Těsně před koncem první půle se nám podařilo vstřelit druhý gól," komentoval průběh prvních pětačtyřiceti minut ústecký trenér Chudý. „V prvním poločase jsme vyrobili v obraně dvě hrubé chyby, které domácí potrestali," reagoval živanický lodivod Ujec.

Jeho svěřenci měli hned zkraje druhé půle tutovku, kdy Polákovu střelu vykopával z brankové čáry stoper Strnad. Snížení se hosté dočkali, ale tři body ze šlágru brali Ústečtí. „Hosté si vytvořili ve druhé půli několik výborných brankových příležitostí a jen s velkou dávkou štěstí se nám je podařilo odvrátit. Snížili, ale vyrovnávající branku už se jim nepodařilo vstřelit," uvedl Chudý. Stejný pohled má i Milan Ujec. „Ve druhém poločase jsme soupeře zatlačili, podařilo se nám snížit a chybělo nám kousek štěstí, abychom vyrovnali," dodal v pozápasovém hodnocení.

Ústí nasadilo po výhře 2:1 k bodovému trháku.

Jak viděli trenéři zápasy uplynulého kola

Ústí nad Orlicí - Živanice 2:1

Vladimír Chudý, trenér Ústí n. O.: „Utkání mělo vysokou kvalitu. Za hru zejména v první půli, celkový týmový a bojovný výkon jsme si výhru zasloužili."

Milan Ujec st., trenér Živanic: „Na těžkém terénu se hrál kvalitní divizní fotbal. Jenže bohužel, řízený arbitry někde na úrovni okresního přeboru."

Náchod - Přední Kopanina 1:6

Ondřej Szabo, trenér Náchoda: „Hosté hráli ze zajištěné obrany, podnikali nebezpečné brejky a bohužel jim jeden z nich ve 44. minutě vyšel, kdy dvě dorážky ještě Hladík chytil, na třetí už bohužel nestačil. Druhý gól padl pro nás hodně nešťastně po rohovém kopu a pak už se to sesypalo."

Pardubice B - Kolín 1:1, penalty 3:5

František Kovárník, trenér FK Pardubice B: „Utkání s velmi fotbalově vyspělým soupeřem pro nás nezačalo dobře a z ojedinělé akce jsme prohrávali. O vyrovnání se postaral náš zatím jediný jarní střelec David Huf. Nakonec rozhodly penalty a v nich se nám na jaře zatím vůbec nedaří."

Dvůr Králové - Ostrá 2:0

Pavel Matějka, trenér TJ Dvůr Králové n. L. „Na velice těžkém terénu se nám herně i výsledkově vydařil první poločas. Sportovně však musím přiznat, že i soupeř měl dvě obrovské šance, které zlikvidoval brankář Vaníček. Druhou půli tým odbojoval. Vyzdvihl bych výkon stoperské dvojice Podolník – Rejl."

Čáslav - Kratonohy 2:1

Martin Moník, asistent trenéra FK Kratonohy: „V 1. min. jsme se ujali vedení. Chvíli poté mohl zvýšit Němeček, ale trefil jen tyč. Druhý poločas začali lépe domácí, kteří vyrovnali a v 81. min. strhli vedení na svoji stranu. I přes nezdar musíme tým pochválit za přístup. Pokud budeme takto pokračovat, dočkáme se vzestupu."

Chrastava - Letohrad 2:0

Jiří Valta, trenér FK Letohrad: „Domácí do toho šli po hlavě. My jsme spoléhali na brejkové situace, ale některé věci strašně složitě řešíme ve vápně. Celé se to lámalo po padesáté minutě, kdy jsme gól nedali a Štajner nás pak chytrostí přelstil. Jak se říká, v jednoduchosti je síla, my si to všechno moc komplikujeme."

Kutná hora - Trutnov 0:3

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Jsou to pro nás důležité body. Vsadili jsme na to, že budeme držet dobrý blok a chodit do brejků. Už v prvním poločase jsme si díky tomu vytvořili několik šancí, zatímco domácí pouze jednu. Zápas se pro nás mohl vyvíjet příznivěji daleko dříve, ale rozhodla druhá půle."

Příští program

ČFL: Sobota 25. března: Chrudim – Domažlice, Olympia Hradec Králové – Vyšehrad (oba 10.15), Hořovicko – Převýšov (15.00).

Divize C: Sobota 25. března: Kratonohy – Pardubice B (10.15), V. Mýto – Náchod, Letohrad – Turnov, Živanice – Čáslav. Neděle 26. března: Trutnov – Ústí n. O., Kolín – Dvůr Králové (vše 15.00).

ČFL a divize C

Hvězdy kola

1. Martin Kejzlar (Trutnov): Dvěma góly pomohl svému týmu dobýt horkou půdu Kutné Hory.

2. Zdeněk Vaňous (Ústí n. O.): Odehrál výborný zápas. Nechal na hřišti všechno. Vstřelil úvodní branku.

3. Jiří Rejl (Dvůr Králové): Těch vyhraných soubojů! Tenhle zápas stopera Dvora musel hodně bolet.

Vítěz kola

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Mužstvo šlape, hráči hrají jako o život, nevypustí žádný souboj. Proti Živanicím podali heroický výkon s vítěznou tečkou.

Poražený kola

FK Náchod: Inkasovat v domácím prostředí šest branek je ostuda, natož s tabulkovým sousedem.

Střípky a zajímavosti

Chrudim neprotrhla prokletí ani na pátý pokus a v Zápech prohrála

Chrudim - Ještě nikdy v Zápech nebrali hoši Pavla Jirouska tři body. Nestalo se tak ani v nedělním utkání. Na rozbahněném terénu přitom byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. V první fázi zápasu svého soupeře drtili. V 11. minutě měli dokonce příležitost kopat penaltu. Vodrážkův pokus ale domácí brankář vychytal. Chrudim si nakonec ze středních Čech odvezla jeden bod za remízu 1:1. V penaltovém rozstřelu si lépe vedlo mužstvo Záp a zvítězilo 8:7.

Šest branek, šest bodů. Trutnov na jaře dohání zpackaný podzim

Trutnov - Úvodní polovina sezony trutnovským fotbalistům absolutně nevyšla. Zisk pouhých třinácti bodů tým předurčil do role sestupového kandidáta. Na břehu Úpy ale v zimě poraženecká nálada nepanovala. Návrat řady opor do týmu svěřencům kouče Dvořáka evidentně prospěl. Na jaře už podkrkonošský celek porazil Náchod (3:2) a o týden později vyplenil stadion Kutné Hory. Rázem jsou nesestupové příčky na dohled. Velkou prověrkou nyní bude duel s vedoucím Ústím, které pomalu míří do ČFL.

Jarní mise má povážlivé trhliny, Náchod doma schytal debakl

Náchod - Takto si boj o záchranu náchodští funkcionáři ani samotní hráči asi nepředstavovali. Těsná porážka (2:3) v Trutnově se ještě dala omluvit, ale těžký domácí debakl 1:6 od předposlední Přední Kopaniny se už vysvětluje hodně těžko. Nic na tom nemůže změnit ani skutečnost, že hostující Přední Kopanina nebyla vůbec o tolik lepším týmem, jen jí to tam prostě na rozdíl od domácích padalo. Plánovaná jarní záchranářská mise Náchoda tak dostala hned na jejím startu povážlivé trhliny. V dalším kole navíc Náchod cestuje na hřiště čtvrtého Vysokého Mýta.