Představení regionálních zástupců v divizní skupině C začínáme nováčkem. Sportovní klub Semily se do celostátní soutěže vrací po dvou letech. Naposledy si pojizerský celek zahrál divizi v ročníku 2012/2013, před tím v sezoně 2010/2011. Pokaždé však pouze na jeden rok.

Nyní by mohlo být vše jinak. Stabilizovaný klub se hodlá v divizi usadit na více let a dopomoci k tomu má značně posílený kádr, který z lavičky povede zkušený trenér MIROSLAV PROCHÁZKA. Kouč, který v Semilech působí od roku 2007, odpověděl našemu Deníku na řadu otázek, jimiž přiblížil podobu i ambice mužstva.

Trenére, SK Semily vstupuje do sezony jako staronový nováček z Libereckého kraje. Co je podle vás potřeba udělat, aby neměla jeho účast v divizi jepičí život?
Na prvním místě je to ekonomická stabilita klubu a podle toho doplnění kádru, což se nám podařilo díky Michalu Kupkovi, který zajišťuje devadesát procent rozpočtu a jenom díky němu se může hrát v Semilech fotbal na nějaké lepší úrovni.

Loňským ročníkem krajského přeboru jste projeli bez větších problémů. Věříte i vy, že se v divizi podaří usadit na více sezon?
Ano věřím. V divizi jsme během posledních sedmi let potřetí a z mého pohledu je tento kádr nejkvalitnější, jaký jsme v Semilech měli. I proto se chceme v divizi stabilizovat na více sezon.

Semilský kádr doznal několika změn. Stačila vám krátká letní přestávka na dostatečnou přípravu mužstva na nový ročník?
Kádr mužstva se tentokrát opravdu hodně obměnil. Přišlo sedm nových hráčů a z důvodu zranění nebo zaměstnání čtyři skončili. Příprava byla krátká, ale z mého pohledu dostačující. Sehráli jsme sedm přípravných utkání, k tomu stihli jedenáct tréninků, takže jsem spokojen.

Jak říkáte, přípravných utkání byla spousta. To poslední s Novým Borem. Který duel vám přinesl nejvíc? Kdy hrálo mužstvo podle vašich představ?
Generálka s Novým Borem splnila účel, hlavně první poločas byl z naší strany kvalitní, i když nám chyběli tři hráči základní sestavy. Nejlepším utkáním ale bylo to pohárové s Dobrovicí, které mělo kvalitu z obou stran.

Nemohu se nevrátit k výsledku přípravy v Rejšicích. Výsledek 2:10! Co se v tomto utkání stalo s vaším týmem a jaké měl výsledek dozvuky na tréninku?
Zápas jsem bral jako velký, neomluvitelný výpadek všech hráčů, ale věřte mi, že na důvod kolapsu jsem dosud úplně nepřišel. Po důrazném pohovoru následovala tréninková jednotka odlišná od ostatních a byla srovnatelná s hrubou zimní přípravou.

Kdo by podle vás měl být tahounem mužstva, jinými slovy, na jaká jména budete nejvíc spoléhat?
Osou týmu budou Kraus - Nesvadba - Abrahám - Brett - Ježek, dále věřím, že i Bína, Vlach a Suk budou mít svoji kvalitu.

Máte už rozhodnuto o pozici gólmanské jedničky nebo budou muset brankáři neustále o svoji roli bojovat?
Ano mám. Číslem 1 na podzim v Semilech bude Jakub Kraus, protože Josef Zachoval k nám přišel na pozici číslo 2 a byl s tím srozuměn před zahájením letní přípravy.

Na úvod vás doma čeká soupeř z Vysokého Mýta. Viděl jste tento tým v akci při nějakém přípravném duelu? Na co se vaši svěřenci mohou v sobotu těšit?
Přiznám se, že soupeře, kterého k nám los přivede v prvním kole, jsem v akci neviděl. Věřím ale, že vstup do soutěže bude úspěšný a domácí diváky potěšíme nejen výhrou, ale i kvalitním výkonem a dobrou hrou. Hráči se mohou těšit na to, že když vyhrají, tak mají prémie. V pondělí se jim navíc bude dobře trénovat a s chutí se budou připravovat na další utkaní s Olympií Hradec Králové.

Divize je něčím novým pro vás, ale i pro semilské publikum. Věříte, že si příznivci najdou cestu na stadion a budete se moci o jejich podporu opřít?
Věřím, že se naši fanoušci těší a přijde jich dost, aby nás hnali k dobrému výsledku. Semilské publikum je velice přející a fotbalu rozumí. Jeho podporu budeme hodně potřebovat a zároveň za ni předem děkujeme.

SK Semily – podzim 2015

Cíl pro sezonu?

Miroslav Procházka, trenér: „V divizi chceme působit více sezon, proto je základním cílem záchrana. Příprava byla krátká, z mého pohledu ale dostačující. Věřím, že si cestu na zápasy najde i semilské publikum a požene nás za dobrými výsledky. Na premiéru s Vysokým Mýtem se těšíme."

Soupiska – brankáři:

Brankáři: Jakub Kraus (1986), Josef Zachoval (1995), Štěpán Vrána (1998). Obránci: Václav Maleček (1997), Matěj Hradecký (1997), Marek Linhart (1991), Jaroslav Nesvadba (1982), Martin Kočí (1987). Záložníci: Jan Brett (1984), Pavel Bína (1992), Michal Hájek (1991), Štěpán Rumler (1992), Ondřej Vlach (1986), Daniel Hurt (1992), Bolek Polívka (1994), Martin Abrahám (1978). Útočníci: Martin Ježek (1992), Cyril Suk (1991), David Boško (1985).

Realizační tým – trenér: Miroslav Procházka. Asistenti: Jan Brett, Jaroslav Nesvadba. Trenér brankářů: Marek Kubsch. Kondiční trenér: Bohuslav Dohnal. Vedoucí mužstva a masér: Darius Bogdany. Zdravotník: Vojtěch Pánek.

Ideální sestava (podle Deníku): Kraus – Linhart, Brett, Nesvadba, Kočí – Rumler, Hájek, Vlach, Boško – Suk, Ježek.

Přípravné zápasy: – Ústí nad Orlicí 5:2, – Mnichovo Hradiště 2:2, – Dobrovice 0:3, – Rejšice 2:10, – Nový Bor 3:3.