Do dění na hřišti jednatřicetiletý fotbalista zasahuje střídavě. Kvůli vytížení v zaměstnání se ve fotbalistu promění vždy jednou za čtrnáct dní. A tak se lomnická rezerva musí často bez Novotného obejít. Ob týden vždy ale „z restaurační zálohy" hráč měsíce vyrazí vyztužit defenzivu celku, který po podzimní části překvapivě drží čtvrté místo.

„Pracuji jako číšník na střídavé směny, takže stihnu za půlrok vždycky tak šest sedm zápasů," lituje Novotný.

Hráč, který se před šesti lety vrátil do mateřského klubu ze Stružince, na úvodní letošní trefu čeká. „Nechci se moc zviditelňovat, tak s tím radši šetřím. Mně jde jen o to, abych si udělal žízeň a abych se nezranil. Se čtvrtým podzimním místem jsme ale v Lomnici spokojeni. Sice se sestava vždycky hodně lepí, protože je nás málo, ale oproti loňsku se to hodně zlepšilo. Už to není jenom hra o padáka. I když loňské výsledky 1:5 nebo 5:7 musely být pro diváka hezké, nás hráče to tak netěšilo," řekl obránce. Za hlavní příčinu zlepšení vidí hlavně posilu v brance. „Jezdí s námi Roman Hadač. Daří se mu. Předtím jsme se v brance střídali a podle toho to taky vypadalo."

Jeho klub od zimy bude moci premiérově využívat také hřiště s umělou trávou. „Docela se na to těším. Mrzí mě, že na slavnostním zahájení nemohu být přítomný, protože budu v práce. Je to pro spoustu lidí asi překvapení, že toto hřiště bude v Lomnici, protože jsme spíš taková velká vesnice, ale myslím, že pokud bude využité, tak to klubu hodně pomůže. A taky doufám, že občasné negativní hlasy, které takovou stavbu odsuzují, brzy utichnout," přeje si defenzivní štít sestavy lomnické rezervy.

Hřiště slavnostně otevřou v neděli!

První hřiště s umělou trávou v okrese Semily bude na místě bývalého „škváráku" otevřeno už tuto neděli. Slavnostní otevření areálu začne v 15 hodin a program by mělo obstarat mimo jiné také utkání kombinovaného domácího týmu, kterému se jako soupeř postaví tým internacionálů. V jeho dresu by se měla představit známá jména jako A. Panenka, K. Dobiáš, J. Berger nebo K. Štambacher a další. Na slavnostní akci, kterou bude moderovat Václav Tittelbach, bude přítomný také předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta. Pro diváky bude zajištěno občerstvení, a tak se přítomní mají jistě na co těšit.