Že si o vánočních svátcích dávají sportovci nohy na stůl a pouze se cpou cukrovím? Ale kde že! Třeba takoví fotbalisté se rok co rok těší na začátek zimní pauzy, který si ještě před Silvestrem mohou zpestřit o účast na tradičních halových turnajích.

HORŇÁK CUP SLAVIL DESETILETÉ JUBILEUM

Jako první takové nadšence přilákali pořadatelé Horňák cupu. Při jubilejním 10. ročníku zdejšího turnaje se v hale ZŠ Mládežnická sešla třicítka týmů, aby spolu svedla souboj o pohárovou trofej. Na netypicky malém prostoru se hrálo v počtu 3+1 a zkušenosti s tímto typem fotbalu prokázala partička, která si už roky říká FC Cuba Libre. Vždyť tito borci Horňák cup vyhráli už potřetí v řadě a do své sbírky úspěchů tak zařadili velmi ceněný hattrick.

Ve finále si Jakub Matějka a spol. poradili s dalším tradičním účastníkem Trut teamem, který po dramatickém průběhu přehráli výsledkem 3:2.

Pohled do výsledků – semifinále: Open air – Trut team 1:1, pen 2:3, FC Cuba Libre – 3. FC Duto 2:1. Duel o bronz: Open air – 3. FC Duto 3:0. Finále: Trut team – FC Cuba Libre 2:3.

K Horňák cupu patří i vyhlášení individuálních cen. Nejlepším brankářem pořadatelé zvolili Petra Kobose z Trut teamu a jeho spoluhráč Petr Holubec mladší se stal nejlepším střelcem. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Matěj Ptáček z vítězného mužstva a za největšího sympaťáka (cena baru) byl označen Miroslav Macek hájící barvy celku Sůl a pepř.

LÁNOV PATŘIL MLADÝM. V TURNAJI NEPROHRÁLI

Zatímco v Horním Starém Městě se fotbalisté sešli podesáté, klání v Lánově hostilo už 26. ročník! Při zdejším Vánočním turnaji v malé kopané ke stálým účastníkům přibyla dvě zcela nová mužstva a o zajímavé momenty od úvodních minut nebyla nouze.
Turnajem suverénně, ačkoliv po tuhých bojích, prošel FC Juniors. Vše zahájily boje v základních skupinách. Zatímco v áčku se sešly týmy bez výrazných výsledků z minulosti, béčko nabídlo hned tři bývalé vítěze a jednoho z nováčků. Pořadí určilo nasazení do čtvrtfinále a v něm už začalo jít do tuhého.

První kolo play off podle očekávání patřilo účastníkům skupiny B. V souboji nováčků nejprve tým Kámen rozdrtil soupeře s originálním názvem „To ještě nevíme“ (11:1). Ve zbylých soubojích se prosazovali zkušení harcovníci. Dál postoupily celky Torzo legie, Pribináčci a FC Juniors. Loňští finalisté Torzo a „junioři“ si pak hravě poradili i s nástrahou semifinále a na řadu tak mohl přijít vrchol celodenního klání. Ten pro sebe získal FC Juniors a tento mladý ambiciózní tým tak turnaj i ovládl.

Pohled do výsledků – semifinále: Torzo legie – Kámen 7:3, FC Juniors – Pribináčci 4:0. Duel o bronz: Pribináčci – Kámen 4:6. Finále: Torzo – FC Juniors 2:3.

Kanonýrem turnaje se s 15 (!) góly stal Dominik Zdržálek z vítězného týmu. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Jindřich Kobr (Torzo) a velké poděkování patřilo organizátorům, jimiž byli Milan Půlpán a Jiří Hartig s manželkami Michaelou a Marcelou.

Posledním do party fotbalových akcí z konce roku byl dvorský Victory cup. Na něm se desítka mužstev sešla po patnácté a potřetí se z triumfu radoval pořádající Team Victory složený výhradně z fotbalistů Dvora Králové nad Labem. Ten ve finále na penalty zdolal trutnovský Švery team.

Pohled do výsledků – semifinále: Dorost Karla Hrušky – Švery team 2:3, Team Victory – Boža team 2:1. Duel o bronz: Dorost Karla Hrušky – Boža team 2:3. Finále: Team Victory – Švery team 1:1, pen. 3:2.