Do zápolení o krásnou trofej se zapojí také devět podkrkonošských mužstev, z nichž se papírově největší naděje dávají nováčkovi krajského přeboru z Vrchlabí. Svěřenci kouče Votočka se na úvod představí v Mladých Bukách a rozhodně si budou chtít počínat lépe než před rokem, kdy jim stopku už v předkole vystavil Rudník.

Krajský pohár však v minulém ročníku nepřál žádnému ze zástupců Okresního fotbalového svazu Trutnov. Ani jeden z týmů nepřešel dál než do prvního kola. Obhajovat pohárové vítězství budou fotbalisté Červeného Kostelce, kteří si v předkole „užijí“ volný los.

VŠE ZAHÁJÍ DUEL V ÚPICI

Zápasový program s podkrkonošskou stopou se rozjede dnes v 16 hodin. Do Úpice přijede loni úspěšný nováček I. B třídy Jiskra Kocbeře. Oba soupeři si zopakují rok starý souboj, v němž se po výsledku 6:1 radoval favorizovaný účastník I. A třídy.

Zbylé duely začnou v 17.30 a fotbalový fanoušek si může vybírat hned ze tří dalších okresních derby. Na hřišti Mladých Buků se představí Vrchlabí a půjde tak o pikantní střetnutí nováčka I. B třídy s nováčkem krajského přeboru. Do Starých Buků zamíří Tatran Hostinné a v Rudníku budou ve stejnou dobu o postup do 1. kola bojovat fotbalisté Bílé Třemešné.

Zbylé utkání je na programu až v neděli a hráči Dolní Kalné se v něm budou rvát o velké překvapení, jímž by rozhodně byl postup proti velkému favoritovi z Lázní Bělohrad.

Zápasový program

Sobota 16.00: Úpice – Kocbeře. 17.30: Mladé Buky – Vrchlabí, Rudník – Bílá Třemešná, Staré Buky – Hostinné. Neděle 17.30: Dolní Kalná – Lázně Bělohrad (krajský přebor).