Král je mrtev, ať žije král. Roční vláda kocbeřské Jiskry je u konce. Trofej za vítězství v Okresním poháru se stěhuje do Trutnova, kde jej bude minimálně rok opatrovávat rezerva místního MFK.

Probojovat se až do finále, k tomu byla i letos potřeba porce umu, ale i štěstí. Tak třeba Trutnov B. Do soutěže naskočil již v 1. kole a na hřišti Starého Rokytníka potřeboval k postupu penaltový rozstřel. Po remíze 4:4 ale favorit pokutové kopy zvládl (4:3) a v dalším kole jej čekal soupeř z okresního přeboru. Také Kunčice kousaly, tým kouče Skučka však vyhrál 3:2 a po semifinálovém vítězství v Kuksu (4:2) mu již očekávané finále uniknout nemohlo.

Také fotbalisté z Poříčí se ve vstupním pohárovém klání nevyhnuli penaltové loterii. Na hřišti Volanova totiž remizovali 1:1, přičemž šlo již o zápas druhého kola. V tom prvním byl totiž účastník nejvyšší okresní soutěže nasazen a postoupil automaticky. Následovalo pak již jen semifinále a v něm vyzvalo Poříčí na vlastním hřišti obhájce trofeje z Kocbeří. Domácí ve vyrovnaném utkání prokázali kvalitnější produktivitu a po výhře 3:0 se po zásluze stali druhými finalisty.

FK Poříčí – MFK Trutnov B 1:3 (1:1)

Vyvrcholení pohárové soutěže v Podkrkonoší si bohužel nenechala ujít jen hrstka diváků, kdo však přišel, ten nelitoval. Městské derby přineslo zpočátku vyrovnaný fotbal a z vedoucí trefy se radovali již po dvanácti minutách domácí fotbalisté. Sudí Šiling musel proti hostům odpískat pokutový kop a Janas se z „desítky" nemýlil – 1:0. Trutnovský lodivod Skuček sice ve své sestavě postrádal několik opor, mladí hráči ho ale nezklamali. Naopak devět minut před přestávkou dokázal vyrovnat divizními duely otřískaný Ficner a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Také po pauze chtěli domácí držet se soupeřem krok, jenže síly docházely a věkově mladší Trutnov získával na převaze. Na vítěznou trefu si ale hosté museli počkat až do 71. minuty. V té se prosadil útočník Maňuch, a když o dalších 11 minut přidal kanonýr Kulda pojišťovací branku, bylo o vítězi utkání rozhodnuto.

Následně hráči trutnovské rezervy převzali krásný pohár a ocenění zbyla i na poraženého finalistu.

Fakta – branky: 12. Janas z penalty – 36. Ficner, 71. Maňuch, 82. Kulda. Rozhodčí: Šiling. ŽK: 2:1. Diváků: 55.

Michal Rücker, trenér FK Poříčí: „Utkání bylo v úvodu vyrovnané a divákům se muselo líbit. Hrálo se na dobře připraveném hřišti a osobně jsem s vývojem finále spokojený. Soupeři patří pohár naprostým právem."

Jiří Skuček, trenér MFK Trutnov B: „Finále přineslo poměrně dobrý fotbal. Sice jsme brzy prohrávali a soupeř měl v týmu řadu starších a zkušených hráčů, naši mladí kluci ale ukázali, že se s nimi může počítat. Za jejich výkon jim patří poděkování, naše vítězství bylo zasloužené."

FK Poříčí u Trutnova