Ještě ani nedozněly ohlasy z posledního kola a už je tu další pokračování. Divizní mužstva spřádají plány na příští soupeře. A mimochodem, nepůjde o žádné nazdárky. Do Jablonečku totiž zamíří hráči Letohradu, do Turnova pak zatím stoprocentní Ústí nad Orlicí.

Bilance fotbalistů Pěnčín-Turnova s nedělním soupeřem z posledních let je vyrovnaná. Zatímco modrobílí si ze šesti utkání připsali dvě vítězství, Ústí se radovalo třikrát. Jednou skončil zápas nerozhodně. Body se většinou získávají na domácích hřištích, a tak svěřenci kouče Šafáře budou chtít tuto bilanci vyrovnat a bodově svého soka v tabulce přeskočit.

V letošní sezoně se oba soupeři potkali zatím jen se samými nováčky. Zatímco Ústí postupně porazilo Živanice (2:0), Železný Brod (1:0) a Jablonec nad Jizerou (4:2), Turnov dva body ztratil. Doma sice přehrál v derby hráče ze sousedního Brodu (3:1) a posledně i Vysoké Mýto (2:0), mezitím si ale jen bod přivezl z půdy Jablonečku (1:1).

Nyní tak čeká na oba celky zatím nejtěžší utkání aktuálně rozehraného ročníku. Turnovský celek, který v sezoně úzce spolupracuje s libereckým Slovanem, je v domácím duelu favoritem. Pokud se mu podaří zvítězit, podtrhne úspěšný vstup do soutěže. Bojuje se navíc o zachování neporazitelnosti.

Také Jablonečtí už na svého soupeře v poslední době narazili. V létě totiž Letohrad vyřadili z národního poháru, když ho doma porazili v poměru 2:1. Soupeř měl však výrazně lepší vstup do divizní soutěže, když získal už šest bodů (Dvůr Králové 2:3, Živanice 1:0, Železný Brod 2:1). Domácí naopak kromě dvou výše zmíněných výsledků bodovali doma i s Vysokým Mýtem, se kterým hráli 2:2.

Stále tak čekají na první vítězství. Proti třetí ligou ostřílenému soupeři by se rádi dočkali poprvé. Zda se to partě kouče Bryscejna podaří, se fanoušci dozví už zítra.

DENÍK tipuje:

Pěnčín-Turnov – Ústí nad Orlicí

45% 30% 25%
Tip KD: Turnov vyhraje 2:0.

Jablonec n. J. – Letohrad

30% 40% 30%
TIP KD: Jabloneček vyhraje 1:0.