Před dvěma týdny jste udělal tečku za ročníkem 2013/14. Jaký byl z pohledu OFS Trutnov?
Pozitivně zajímavý byl zmotanou koncovkou ve všech soutěžích mužů, kde se doslova v posledním kole rozhodovalo o postupech a sestupech. Naopak horší to bylo s odhlášením dvou družstev v průběhu ročníku (mezi muži Hostinné B a poté přípravka Horního Maršova – pozn. aut.).

Vlajkovou lodí, co se týče soutěží vámi pořádaných, je okresní přebor. Líbila se vám úroveň a souhlasíte s „rozdělením" postupových i sestupových pozic?
Co si budeme namlouvat, rozdělením I. B tříd a jejich částečným rozšířením se kvalita okresního přeboru snížila, ale přesto v něm lze najít zajímavé týmy. Bohužel, ruku v ruce s kvalitou jde i nevyrovnanost výkonů. Vítězství v soutěži si zasloužilo jak „céčko" Trutnova, tak Kocbeře. Ty, bohužel, skončily druhé nejhorším možným způsobem – po 26. kole a ještě jen na celkové skóre. Sestup postihl nakonec z pokračujících týmů pouze Libeč, kterou potopilo zmrtvých-vstání Vítězné, navíc brankou v 91. minutě v posledním vzájemném utkání.

Z pohledu diváka byly velice zajímavé i soutěže III. a IV. třídy. Takhle dramatické koncovky všech tří soutěží dospělých nepamatujete, že?
Stoprocentně! Opět vzájemná utkání v posledních kolech nahoře i dole. Co víc si přát (spokojený úsměv).

Jedinou kaňkou může být fakt, že některé týmy z III. třídy odmítly postup. Nehrály se ani baráže. Čím si to vysvětlujete?
Máte pravdu, postup odmítl vítěz soutěže Pilníkov a baráž nechtělo hrát Prosečné, což je celkem škoda. Čím si to vysvětlit, to ani nevím. Osobně bych zase takový respekt před o jednu třídu vyšší soutěží neměl.

Také v mládežnických soutěžích se bylo na co dívat. Stihl jste nějaké duely či turnaje sám navštívit?
Stihl jsem spíše některé turnaje přípravek, především pak finálové vyvrcholení v Dolní Kalné, kde hlavně domácí předvedli, proč celý rok soutěži vévodili.

Nepočítaje divizi, v krajských soutěžích reprezentuje OFS Trutnov jedenáctka mužstev. Je to dle vás číslo dostačující?
Od nové sezony budeme mít jeden tým v krajském přeboru, čtyři v I. A třídě a šestici v I. B třídě. Raději bych viděl více našich kolektivů v krajském přeboru, než jen osamocenou Úpici. Jinak ale považuji jedenáct mužstev z celkových 64 na náš okres lehce za podprůměr.

Právě v kraji a výš se od ročníku 2014/15 zavádí penalty při remízovém výsledku. V okrese Trutnov už se dávno kopou. Potvrdilo se vám tedy, že to byl správný krok?
Potvrdilo, nepotvrdilo. Hlavně jsem byl jejich zastáncem i na úrovni KFS a nějaký rok trvalo to tam protlačit (usmívá se). Myslím si ale, že půjde o krok dopředu a zatraktivnění těchto fotbalů na těchto úrovních.

Co si od nového ročníku v soutěžích pořádaných OFS Trutnov slibujete?
Určitě mám radost ze založení soutěže mladšího dorostu na OFS, naopak jsme nebyli schopni obsadit soutěž starších žáků 10+1, což není dobré znamení. Jinak si neslibuji nic zvláštního (úsměv), prostě uvidíme, co nás překvapí tak nebo onak.