Možná, že to pro místní funkcionáře byla i trochu zvláštní zimní fotbalová přestávka.

Na podzim hráči nastřádali dostatek bodů, jsou v tabulce třetí a po letech nebudou mít záchranářské starosti. Oddíl nesháněl horentně posily, v přípravě dával šanci mladíkům až dorostencům a i v odvetné části divize bude spoléhat na hráče libereckého Slovanu. Ti budou díky faremní spolupráci výztuhou.

Postup? Nevíme…

Turnováci vrásky naoko opravdu nemají. Možná i proto, že příprava toho příliš nenapověděla. Konkrétní cíle trenér s vedením nevytyčují, snad je ani neznají. Kádr je i díky prvoligovému Slovanu zajištěn, soutěž pro příští rok také.

Třetiligové ambice jsou (zatím) spíše přáním, protože momentální ztráta na jedinou postupovou pozici není malá. Týmy Dobrovice a Nové Paky, respektive Nového Bydžova, kde lídr zápasy hraje, navíc určitě nebudou chtít body rozdávat a vydobytá území opouštět.

„Půjdeme zápas od zápasu. Po týmech před námi pokukovat chceme a kdybychom měli soutěž vyhrát, nebránili bychom se tomu. Konkrétní cíle ale stanoveny nebyly," řekl například trenér FKP Turnov Emil Šafář.
Slovan by však svou farmu jistě rád co nejdříve viděl v ČFL. Tam by hráči měli možnost ještě větší realizace, kvalitnějšího srovnání a růstu.

I předseda oddílu od Jizery Jaroslav Knížek ale potvrzuje, že zběsilé postupové manévry se letos konat nebudou. „Netlačíme na to. Začínáme zápasem v Železném Brodě a uvidíme, jak se sezona bude vyvíjet. Určitě bych to nedával jako cíl, i když z Liberce na tom zájem opravdu je. Není to však otázka pouze sportovní stránky. Postavené je to asi tak, že bychom do ČFL chtěli výhledově do tří let," řekl.  A jaké pak v Turnově očekávají jaro? Především klidné a, jak dle polského spisovatele Mariusze Szczygiela velí nátura typického Čecha, hlavně pohodové!

„Němci" zaskočili

Podstatnější změny v kádru Turnova lze najít v kolonce odchodů. A jsou překvapivé. Z mužstva totiž zmizely dlouholeté opory. Do nižších lig v Německu se odstěhovali útočník Martin Ježek, s osmi góly druhý nejlepší podzimní střelec týmu, a Daniel Hurt, bývalý kapitán. Trenér však věří, že se záplaty na díry v sestavě podaří rychlé našít. Pomoci mají navrátilci z hostování. Jiné příchody Turnov nerealizoval.
Petřík a spol. se budou fotbalem na jaře vyloženě bavit.

Tak hurá do sezony!

Soupiska:

BRANKÁŘI
Miroslav Hyka (1990)
Adam Malík (1995)

OBRÁNCI
Marek Randák (1993)
Vojtech Hurt (1991)
David Novotný (1991)
Josef Petřík (1976)
Daniel Korček (1992)
Ondrej Ginzel (1988)
Tomáš Kunst (1994)

ZÁLOŽNÍCI
Pavel Bernát (1988)
Petr Papoušek (1977)
Tomáš Janů (1973)
Martin Finklár (1987)
Vojtech Tvrdý (1994)
Ladislav Náhlovský (1995)
Jakub Dlouhý (1995)
Josef Nedošetko (1995)
Filip Koubek (1988)

ÚTOČNÍCI
Tomáš Bárta (1991)
Štěpán Havel (1994)
Dominik Šulc (1993)

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Emil Šafář.
Asistenti: Jiří Vít, Josef Petřík.
Vedoucí mužstva: Petr Horáček.
Masérka: Jovanka Nechvátalová.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Filip Koubek (Mírová – návrat z hostování), Štěpán Havel (Železný Brod – návrat z hostování), Adam Malík (Horky nad Jizerou – prodloužení hostování).

Odchody: Petr Koťátko (pokračující zranění), Vojtěch Havlín (Semily – hostování, v jednání), Daniel Hurt (Německo, regionální liga), Martin Ježek (Německo, regionální liga), Antonín Šrajer (Košťálov – hostování, v jednání).