Prvně jmenovaný klub platí v soutěži za nejvytrvalejšího účastníka. Zní to možná až neuvěřitelně, ale Dvoráci zanedlouho rozjedou už třináctý divizní ročník v řadě za sebou. A to je úctyhodné číslo! Zatím poslední sezonu zakončili na šesté pozici a podobnou příčku by jistě brali i na konci příštího jara.
Kádr mužstva od břehu Labe se od posledního zápasu de facto nezměnil. U týmu zůstal trenér Pavel Matějka a s ním i všichni hráči. Kdo v klubu jen hostoval, změnil půlroční „stáž" v přestup. Ať už šlo o Jakuba Vaníčka, Petra Tomeše, Ondřeje Vaníčka, Vojtěcha Pavláska, Ondřeje Janoucha či Michala Voldána. Zbylí hráči jsou odchovanci klubu a všichni dohromady by rádi i v nové sezoně utvořili konkurenceschopný tým, který bude strašit soupeře, jako tomu bylo v jarní části 2016.

Bez větších změn se v nové sezoně obejdou také hráči Trutnova, pro něž půjde již o šestou divizní účast za posledních sedm let.

Tým, který kompletně tvoří odchovanci klubu, se sice dostal v jarní části minulého ročníku do problémů, na ty by ale trenér Miloš Dvořák se svými svěřenci rádi zapomněli. Zkušenosti mužstva jsou pro optimistické vyhlídky dostačující, a tak lze doufat, že poslední polovina roku byla jen výjimečným jevem.

Oba rivalové sezonu zahájí pohárovými duely. Trutnov už tuto neděli vyrazí k zápasu předkola MOL cupu na hřiště divizního nováčka z Náchoda (17.00), na Dvůr čekají v prvním kole za týden třetiligové Benátky.

V případě, že by Trutnov v Náchodě uspěl, střetl by se s nováčkem Národní ligy, jímž je Viktoria Žižkov.

A společné derby? To podzimní přivítá 6. listopadu Trutnov.