Zatímco aktuálně již probíhá Zimní hokejová Tip liga čtenářů, ohlédneme se dnes za jejím fotbalovým sourozencem. Do podzimní soutěže se letos zapojilo 188 soutěžících z podkrkonošského regionu a nade všemi čněl vítěz LEOŠ GOLL ze Všeně.

Úspěšný hráč v Tip lize doslova trhal rekordy. Nejprve na sebe upozornil úchvatným entrée, to když ze čtyř kol, která tipoval, hned tři vyhrál! Přitom Goll do tipovací soutěže vkročil po osmileté pauze. To ale nebylo zdaleka vše. Dlouhodobou část totiž rodák z vísky v Českém ráji jasně vyhrál a nakonec triumfoval i v celokrajském finále. Jako vítěznou trofej si pak odnesl televizor a předával mu jej samotný europoslanec Oldřich Vlasák. „Ceny v soutěži jsou pěkné, nebudu lhát, že za vítězstvím mě hnala vidina hlavní ceny – televizoru, která je famózní," nechal se Leoš Goll slyšet na slavnostním předání cen nejlepším soutěžícím.

Nadělovala ale i okresní redakce. Ceny si za své tipérské dovednosti odnesla hned pětice soutěžících. Ta si rozebrala ceny od Královédvorského pivovaru Tambor a firmy Elektro Berry (prosíme Evu Sedláčkovou z Hostinného, aby zavolala na číslo 724717854).

TAMBORLIGA

1. Leoš Goll, Všeň 87
2. Petr Slezák, Dvůr Králové 68
3. Karel Kábrt, Trutnov 68
4. Ludvík Peterka, Rtyně 65
5. Eva Sedláčková, Hostinné 65
6. Michal Štrof, Úpice 65
7. Miloslav Semeniuk, DK65

Po skončení dlouhodobé části podzimní Tip ligy následovalo krajské finále. V souboji pěti vítězů z okresů Královéhradeckého kraje Leoš Goll z pěti zápasů úspěšně trefil v systému 1, 0, 2 čtyři zápasy a získal 7 bodů (za správný tip se započítávaly 2 body, za špatný –1). O primátu Leoše Golla rozhodlo dodatečné kritérium – větší počet správně uvedených přesných konečných výsledků a stavů poločasů. Nejlepší hráč podzimní Tip ligy na Trutnovsku uhádl konečný výsledek zápasu Chrudim B – Dobříkov (3:1) a k tomu přidal i poločas druholigového utkání Pardubice – Zlín (1:0), zatímco druhý v pořadí Jiří Kotfald z Týniště nad Orlicí trefil jen poločasový stav Pardubice – Zlín (1:0).

Vítězové jednotlivých kol:

1. kolo Josef Jiránek
2. kolo Leoš Goll
3. kolo Leoš Goll
4. kolo Josef Smeták
5. kolo Leoš Goll
6. kolo Alena Slezáková
7. kolo Jiří Zákravský
8. kolo Jaroslav Osowiecki
9. kolo Iva Pitrmanová
10. kolo Milan Koldovský
11. kolo nevyhlašoval se
12. kolo Jiří Pelák

Předání cen - zleva: Jan Polášek, Oldřich Vlasák, Tomáš Doubrava (ředitel Deníku VČ), Leoš Goll.