„Čekám od něho, že spolu s Honzou Brettem uklidní hru a dá tomu řád. Je to zkušený hráč, který má toho hodně za sebou a myslím, že bychom spolu s ním měli být v záloze daleko lepší. Naše prozatímní výkony jsou jako na houpačce, tak doufám, že se nám podaří hru uhladit,“ řekl na adresu nové tváře v týmu hlavní kouč Jan Broschinský, který v neděli odtrénuje svůj padesátý divizní zápas.

Poslední Petříkovou štací byl druholigový Most, předtím působil mimo jiné také v druhé polské lize a stále je kmenovým hráčem vedoucího týmu Gambrinus ligy Slovanu Liberec. Téměř tři měsíce nyní trénoval s libereckou rezervou, tudíž by na něm neměla být výrazněji znát dlouhodobá pauza.

„Mám zprávy, že by měl být stoprocentně připravený na celé utkání. Může se na něm projevit menší nevyhranost, ale myslím si, že by to mělo být bez problémů a že nám pomůže,“ řekl Jan Broschinský, kterému se pomalu začíná vyprazdňovat marodka.

Do tréninkového procesu se během týdne vrátil Brett, Koubek i Bárta. Mimo hru zůstává Benek, který se do konce sezony zřejmě na trávníky už nevrátí. Turnov tedy na Převýšovu nastoupí v téměř nejsilnější možné sestavě.

„Chceme odehrát kvalitní utkání. Pokud bychom dokázali bodovat, byl bych strašně rád. Převýšov je kvalitní tým, ale už jsme se letos několikrát přesvědčili, že je k poražení. Vše záleží na hráčích a na tom, jak dokáží plnit taktické pokyny,“ burcuje svůj výběr hlavní trenér.

Celek z Českého ráje bude chtít soupeři navíc oplatit podzimní drtivou porážku 0:6.

Znáte tedy lepší pozvánku na strávení nedělního odpoledne? Zápas FKP Turnov Převýšov startuje v neděli v 16.30 hodin, řídit ho bude hlavní rozhodčí Baum.