Překvapení z Košťálova vstoupí do jarní části z pozice pátého nejúspěšnějšího týmu, přesto budou jak hráči, tak vedení týmu hledět především k dolní části tabulky, která je značně vyrovnanější. Vždyť nad předposlední celek má Košťálov náskok pouhých sedmi bodů.

Na domácí umělé trávě a v libštátské hale absolvovali Košťálovští z A týmu, B týmu i dorostu zimní přípravu. I je však limitovala velmi mrazivá zima.

„Změny v kádru nebyly takřka žádné. Jedinými příchozími jsou pouze Holec a Kosina, kteří se vracejí po dlouhodobějším zranění. Jinak tým zůstal pohromadě,“ podotkl k zimní přípravě asistent hlavního trenéra Iva Jiříčka Michal Baudyš.

V Košťálově tak budou spoléhat znovu zejména na výbornou atmosféru v kabině a zároveň na výrazné individuality zejména v okruhu Karla Janaty, Břetislava Stehlíka, Mariana Poledníka nebo Jakuba Sádka.

„Cíle pro jarní část sezony se nemění příliš od těch, které jsme měli na začátku soutěže. Naším prvořadým cílem je záchrana, protože víme, jak je tabulka vyrovnaná a každý bod bude mít důležitou roli. Body bychom chtěli získávat především v domácím prostředí tak, jak se nám to dařilo doposud,“ řekl dále Michal Baudyš.

Místní fotbalisté chtějí soutěž udržet i pro příští ročník. Cestu za svým cílem tým načne v sobotu od 15 hodin proti Desné. Naplní ho?

SOUPISKA TÝMU

BRANKÁŘI

Průcha, Věrný

OBRÁNCI

Grafek, I. Móro, Klazar, Kašpar, Kmínek, Hubáček, Kosina

ZÁLOŽNÍCI

Sádek, K. Janata, Poledník, Cerman, Částek

ÚTOČNÍCI

Holec, Stehlík, Zboroň, M. Janata

Přípravné zápasy

Košťálov -

N. Paka (jun.) 5:3

Bělá 4:0

Vrchlabí 4:1

Hořice 1:4

Lomnice 3:3, 1:4 pen.

N. Paka (jun.) 4:1

Košťálov 0:8

Pohár: Lomnice 3:2

ČTĚTE: Před startem krajského přeboru: Jabloneček