Lomnické „béčko" dvakrát dokázalo vyzrát na nejlepší obranu v okresním přeboru, kterou se chlubí nováček z Přepeř, přesto nezískalo ani bod. Zkušené mužstvo postupového aspiranta totiž ve městě sucharů vstřelilo hned pět branek, a tak si odvezlo vcelku pohodlné tři body. Přepeře jsou v tabulce nadále druhé a musí čekat na zaváhání lídra z Roztok, na něhož ztrácí čtyři body.

Vedoucí oddíl je totiž i po jedenácti zápasech nové sezony stále bez porážky. Obdobná série je, nejen na okresní úrovni, nevídaná. V sobotu Roztoky v klidu vyhrály na hřišti Nové Vsi. Tam přicestovalo také mnoho hostujících fanoušků, kteří si vychutnali už deváté letošní vítězství svých oblíbenců. Příznivci domácích naopak odcházeli domů smutní.

Okresní přebor

Bělá – Horní Branná B 5:2 (2:0)

Domácí byli v utkání proti poslednímu týmu tabulky velkým favoritem a potvrdili to hned v úvodu. V patnácté minutě vedli už 2:0 a mířili za vítězstvím. Hostům se potom v pohledném zápase podařilo hru vyrovnat, další gól ale do pauzy nepadl. V úvodu druhého poločasu Horní Branná B snížila, ale v závěru zkušenější domácí přidali rozhodující tři branky a drží třetí místo v tabulce. Poražení zůstávají poslední.

Fakta – branky: Čokina 2, Kukučka 2, Simonides – Jón, Fiedler. Rozhodčí: Rympler. ŽK: 3:2. Diváků: 120.

Studenec – Libštát 4:1 (1:0)

Studenečtí museli vyhrát, aby prolomili výsledkovou krizi a udrželi čtvrté místo. A začali pěkně zostra, protože se vedení ujali hned ve dvacáté vteřině. V dalším průběhu prvního poločasu byli ale hosté lepším týmem. Libštát měl převahu, diktoval tempo a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy vyrovná. Maximem hostů však zůstala nastřelená tyč, a tak odcházeli do kabin s těsným mankem. Druhá půle už byla vyrovnanější, domácím se podařilo skórovat po rychlých brejcích a hráči Libštátu už v závěru pouze výsledek korigovali. Hosté nezklamali, leč odjeli bez bodového zisku. Popravil je totiž hlavně Hylmar, který se trefil hned třikrát.

Fakta – branky: Hylmar 3, Čivrný – Mečíř. Rozhodčí: Vydra. ŽK: 2:3. Diváků: 120.

Víchová – Jilemnice B 3:3 (3:1)

Na oba týmy čekalo v sobotu velice důležité derby. Soupeři se totiž nachází v dolním patře tabulky, a tak potřebují body oba jako sůl. Ve Víchové se odehrál vyrovnaný zápas se spoustou šancí na obou stranách. V první půli si domácí vypracovali dvoubrankový náskok, ale Jilemnici B se po poločasovém oddychu podařilo vyrovnat. Tím byla stanovena zasloužená dělba bodů.

Fakta – branky: P. Hartig ml. 2, Halama – Hartych 2, Baranyk. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 2:1. Diváků: 100.

Bozkov B – Stružinec 1:4 (1:1)

První poločas byl vyrovnaný a domácí živili naději na bodový zisk. Ve druhém ale postupně odpadli fyzicky a favorizovaní hosté toho využili k výraznému vítězství, i když jim pomohla i porce štěstí, když domácí smolař Mazánek nastřelil dvakrát břevno a jednou tyč. Stružinec je s desetibodovou ztrátou na lídra tabulky aktuálně pátý.

Fakta – branky: Hykman – Ševců 2, Kohout, Bláha. Rozhodčí: Štuk. ŽK: 1:2. Diváků: 80.

Mříčná – Košťálov B 1:3 (0:0)

První poločas byl vyrovnaný, domácí byli sice aktivnější, ale žádnou šanci nedokázali využít. Po změně stran začaly konečně padat góly, k nelibosti většiny přítomných diváků se ale častěji trefovali hosté. Ti zúročili lepší fyzickou připravenost a jejich vítězství je zasloužené. Rezerva Košťálova je na šestém místě, drží se v klidném středu. Naopak výsledky Mříčné jsou hodně kolísavé a nevýrazné.

Fakta – branky: V. Malý ml. z pen. – Janata, Stránský, Beran. Rozhodčí: Huřťák. ŽK: 1:2. Diváků: 150.

Lomnice B – Přepeře 2:5 (1:3)

Domácím se nedá upřít snaha, ale vyšší hráčská kvalita na straně hostů byla rozhodujícím faktorem. Zkušenější mužstvo Přepeř, které se chlubí nejlepší obranou v soutěži, lépe naložilo s vypracovanými brankovými příležitostmi a zaslouženě si odvezlo tři body. I v šestém zápase v řadě se prosadil hostující střelec Císař.

Fakta – branky: Vohnout, Láska – Trč 2, Císař 2, Tokan. Rozhodčí: Přikryl. ŽK: 2:0. Diváků: 60.

Nová Ves – Roztoky 1:5 (0:4)

Hosté od úvodu plnili roli favorita a přikovali outsidera z Nové Vsi na jeho polovinu hřiště. Vedení si Roztoky zajistily hned v sedmé minutě, kdy Tuláček prodloužil hlavou na Jakuba Nýdrleho a kanonýr hostů otevřel skóre. Do poločasu lídr tabulky dokázal zužitkovat další tři útočné akce a rozhodl o osudu utkání. Ve druhé půli už nebylo takřka o co hrát. Nová Ves působila aktivněji, ale gólmanu Dlabolovi zničila čisté konto až úderem z pokutového kopu čtyři minuty před koncem.

Fakta – branky: Zajíc – Jakub Nýdrle, Jaroslav Nýdrle, Kupkár, Kužel, Mečíř. Rozhodčí: Tomášek. ŽK: 3:2. Diváků: 110.

Okresní soutěž

Nejnižší okresní soutěž se už těší na víkendový šlágr mezi vedoucími týmy, ještě předtím však nabídla neméně zajímavé kolo. K největším překvapením patří domácí zaváhání lídra z Vysokého nad Jizerou, který věnoval bod nováčkovi z Přepeř, nečekala se ani remíza letos v dobré formě hrající Poniklé. Ta ztratila doma se zálohou Libštátu. Znovu nevyhrál ani Kruh, když se nechal oloupit na Horkách.

Rovensko B – Studenec B 5:2 (2:1)

Domácí měli po celé utkání převahu a jejich vysoké vítězství je naprosto zasloužené, když další šance ještě nevyužili. Rovensko B si bez problémů připsalo tři body, stalo se to teprve podruhé v probíhajícím ročníku nejnižší fotbalové soutěže.

Fakta – branky: Hanzl, Novotný, Šálek, Mazánek, vlastní – Šír 2. Rozhodčí: Paulů. Bez karet. Diváků: 80.

Poniklá – Libštát B 2:2 (1:1)

V úvodu utkání neproměnili domácí tři šance. Potom se sice dostali do vedení, ale hosté ještě do přestávky vyrovnali a na začátku druhého dějství se dostali do vedení. Hráči Poniklé v 62. minutě díky Kouckému srovnali stav. Tři body ale nezískali, chybělo jim snad jen více štěstí při zakončování. Bojovně se prezentující rezerva Libštátu uzmula cenný bod.

Fakta – branky: P. Koucký 2 – Míka, Semecký. Rozhodčí: Mašek. ŽK: 1:2. Diváků: 70.

Víchová B – Martinice 1:4 (1:2)

Domácí drželi s favoritem krok. V poli byla hra vyrovnaná, na brankové příležitosti vyhráli hráči Víchové, ale při jejich proměňování zcela selhali. Naopak Martinice čtyři své šance proměnily a odvezly si naoko přesvědčivé vítězství. O nadcházejícím víkendu si o první místo zahrají doma s aktuálním lídrem z Vysokého.

Fakta – branky: Mach – Horáček 2, Svoboda, Morávek. Rozhodčí: Soukup. ŽK: 0:2. Diváků: 80.

Vysoké n. J. – Přepeře B 3:3 (3:1)

Oslabení domácí začali aktivněji a do přestávky si vypracovali dvoubrankový náskok. Zdálo se, že je rozhodnuto, po přestávce jim byl ale vyloučen Havel a hosté získali převahu. Utkání nakonec Přepeře B dokázaly překvapivě dovést k nerozhodnému stavu. Lídr tabulky tak letos potřetí ztratil body.

Fakta – branky: Pelcman, Burgermeister, Pastorek – Dohnal, Uličný, Šulava. Rozhodčí: Liška. ŽK: 3:1. ČK: 1:0. Diváků: 50.

Horka – Kruh 2:2 (2:0)

Domácí měli raketový nástup a už v páté minutě vedli 2:0. Ve druhém poločase jim navíc nebyl uznán gól pro ofsajd, a tak vzápětí mohli hosté snížit z pokutového kopu. V závěru byli aktivnější fotbalisté Kruhu, vyrovnali, ale v dalších šancích trefili jen břevno a tyč. V dramatickém utkání se body rozdělily.

Fakta – branky: Borůvka 2 – Kužel 2 (1x z pen.). Rozhodčí: Mikule. ŽK: 1:0. Diváků: 50.

Zálesní Lhota – Tatobity 1:2 (0:0)

Do 75. minuty byli domácí lepším týmem a drželi vedení 1:0, když ještě neproměnili pokutový kop. Potom však Zálesní Lhota udělala chybu při rozehrávce a hosté z ničeho nic vyrovnali. V koncovce zápasu navíc Tatobity druhou brankou Hůlka rozhodly o svém šťastném vítězství.

Fakta – branky: Fochman – Hůlek 2. Rozhodčí: Přikryl. ŽK: 0:2. Diváků: 40.

Benecko – SF Studenec 0:4 (0:1)

První poločas byl vyrovnaný, ale ve druhém domácí odpadli. Hosté získali trvalou převahu a zaslouženě si vystříleli tři body. Hráči Benecka zůstávají poslední se ziskem jediného bodu.

Fakta – branky: M. Forbelský 2, Lukeš, Šedivý. Rozhodčí: Dytrych. Bez karet. Diváků: 50.