Záchranu má tak tým okolo předsedy Marka Náhlovského prakticky v kapse. Připravit ho o ni může jen shoda náhod a nečekaných výsledků.

Lučany – Rovensko 0:4 (0:2)

Do důležitého utkání vstoupili hosté, už s omilostněným špílmachrem Menclem, výrazně lépe. Již ve druhé minutě je uklidnila trefa Lukáše Malého. Jinak se ale sehrál vyrovnaný poločas a velké šance byly k vidění na obou stranách. Rovensko je zahazovalo, podobně se však ve dvou stoprocentních gólových akcích vedlo i domácím – vylámali si totiž zuby na Koubusovi. Těsně před vypršením úvodní pětačtyřicetiminutovky ale skóroval David Malý, čímž snahu soupeře otupil.

Lučany navíc hned po obrátce inkasovaly potřetí a bylo rozhodnuto. Rovensko mělo několik příležitostí k navýšení skóre, ale ujala se až akce ze 78. minuty, v níž Lukáš Malý svým druhým gólem v zápase stanovil konečný účet.

„Spoustu šancí jsme nedali, ale je potřeba pochválit i Koubuse, který v první půli výborně zasáhl proti soupeřovým brejkům. Zápas asi rozhodl šťastný gól ze 44. minuty, pak už bylo po fotbale. Domácí nasadili hodně mladý tým, hráči soupeře byli kvalitní, ale takticky poměrně nevyspělí," řekl k zápasu hrající předseda Rovenska Marek Náhlovský.

Fakta – branky: 2. a 78. L. Malý, 44. D. Malý, 49. Vítek. Rozhodčí: Klimt. ŽK: 1:1. Diváků: 70. Sokol Rovensko: Koubus – Náhlovský, Kněbort, Houška (32. Mňák), Špína (72. Rympler) – Vítek, Mencl, D. Malý, Koudelka – L. Malý, Procházka (52. Pařízek).