Splnila příprava očekávání?
Hráli jsme s mladými celky, s juniorskými týmy, což jsou profesionálové ve věku, v němž jsou i kluci v Turnově, kteří přichází z krajského přeboru. Udělali jsme to tak, abychom hráli s kvalitními soupeři a pojali jsme to tak, aby mladí dostávali šanci ke zlepšení. V soutěži budeme dál spolupracovat s Libercem v rámci farmy.

Přátelské předsezonní zápasy ale nemohly příliš napovědět o formě Turnova. Souhlasíte?
Posíleni jsme byli jen na dvě utkání, kdy jsme využili služeb Liberce. Do mistrovských zápasů bude minimálně trojice hráčů z juniorky Slovanu chodit vždy, doplňováni budeme podle aktuální potřeby i hráči z áčka. Prostě tak jako na podzim. Přípravu jsme opravdu tvořili hlavně pro vlastní mladé odchovance, aby získávali zkušenosti.

Jaké vás čeká jaro?
První věcí je to, že po dlouhé době nebudou problémy se záchranou. Máme nastavenou laťku, kterou chceme udržet. Chtěli bychom i pokukovat po týmech před námi a snažit se jim to znepříjemnit. Ale jaro bude určitě složité, protože se týmy ze spodku tradičně budou zlepšovat. Půjdeme zápas od zápasu. Cíle konkrétně stanoveny nebyly, ale vítězství v soutěži bychom se nebránili. Jedním z cílů je ale i to, že bychom do ochozů chtěli lákat lidi kvalitním fotbalem.

Můžete reprodukovat postupové představy Slovanu?
Je to spíše otázka na vedení. Ale je jasné, že pro Liberec by byla třetí liga zajímavější. Mají dobrý juniorský tým, mají áčko v popředí ligy, potřebují hráče vytěžovat s kvalitnějšími soupeři a podobně. My se to pokusíme naplnit.

Už jste si zvykl na neobvyklý tréninkový model?
Pro trenéry na farmách je to složité. My jsme rádi, že máme i béčko v krajském přeboru, že pro hráče vytížení najdeme. Věřím, že když hráč dorazí, tak přijde kvalita.

Za přípravou jste jezdili tradičně do Liberce?
Čtyřikrát týdně. I proto bych chtěl poděkovat vedení oddílu, které nám toto umožnilo. Věřím, že jsme dobře připraveni, a proto bych chtěl na zápasy pozvat fanoušky. Mým přáním je, aby jich chodilo co nejvíce.

Sháněli jste vůbec posily pro základní kádr?
V celém regionu je to s posilováním složité. Hráči, kteří by se nám typologicky líbili, jsou trochu z ruky. Na druhou stranu se s místy v sestavě pro hráče z Liberce musí počítat. A brát pak hodně kluků, aby se jim potom muselo říkat, že musí za béčko, to by také nedělalo dobrou atmosféru. Když už by se někdo dělal, tak by to musela být velká kvalita. Teď namísto toho dostanou šanci odchovanci.

Jak se vypořádáte s odchody Daniela Hurta a Martina Ježka?
Jak už jsem řekl, šanci dostanou mladí. Kluci mě zklamali. Byli to jedni z těch, kvůli kterým jsem k týmu šel. Ježek trénoval s libereckou juniorkou, v Turnově se makalo a oba šli s výkony nahoru. Zvolili si jednodušší cestu, což je dle mého názoru špatně. Ale nemám jim to za zlé. Z mého pohledu je každý nahraditelný a s odchody vypořádáme.

Úvodní zápas vás čeká v Železném Brodě. Těšíte se na derby?
Doufám, že budeme hrát na trávě, protože na tamní miniaturní umělce by to nebylo dobré. Očekávám znovu velkou návštěvu a slibuji, že budeme chtít vyhrát. Sice je to začátek soutěže, ale chceme předvést kvalitní výkon.