Turnov B – Bozkov 1:2 (0:2)

Úvodní polovina patřila hostům. Byli aktivnější a měli více ze hry. Paradoxně v době, kdy začal Turnov B hru vyrovnávat a vytvořil si první příležitosti, Bozkov udeřil. Úvodní gól přišel ve 34. minutě, když se hlavičkou prosadil Jíra. Ihned po rozehrávce navíc skóroval během dvaceti vteřin i Červený a hostující Sokolové byli na koni.
Ve druhém poločase se hra domácích zlepšila. Bozkov byl zatlačen na vlastní polovinu a pod velkým tlakem. Domácí převahu zúročili v 64. minutě, kdy se prosadil Šteffan, ale vzápětí odešel po přísné druhé žluté kartě s červenou Korček a tlak divizní rezervy opadl. V závěru mohl ale vyrovnat ve dvojité šanci Poláček, skvělý Kanaval však zachránil tři body pro hosty.

„Do zápasu jsme vstoupili strašně. Postupem jsme se dostali do hry, ale v čase našeho zlepšení jsme inkasovali slepené góly. Druhý poločas patřil nám, zpomalila nás však červená karta. Je to škoda. Ve druhé půli jsme hráli dobře, kluky za tuto část hry chválím," mrzelo trenéra Turnova B Josefa Petříka.

„O ten gól jsme asi lepší byli. Přiznávám, že jsme jeli pro bod, ale máme tři ze hřiště silného soupeře, což nás samozřejmě těší. Chválím celý tým za bojovnost, nasazení. Jsem absolutně spokojený, dlouho jsme takový týmový výkon nepodali," řekl trenér Sokola Bozkov Milan Mayer.

Fakta – branka: 64. Šteffan – 34. M. Jíra, 35 Červený. Roz.: Kadlec. ŽK: 4:4. ČK: 1:0 (65. Korček). Diváků: 150. FKP Turnov B: Semenský – Petřivý (82. Poláček), Šimek (46. Dlouhý), Matoušek (78. Žabokrtský), Šteffan – Tvrdý, Korček, Kunst, Kratochvíl – Havel, Šulc. Bozkov: Kanaval – Liďák, Jeník, M. Jíra, Plátek – Havel (80. Aster), Prousek, Vanc, Makula, Močkovský (90. Kobrle) – Červený (65. Koubek).

Sedmihorky – Višňová 2:1 (2:1)

Začátek se domácím povedl náramně. Do hlavní role se nominoval záložník Vaníček. Nejprve mířil z trestného kopu mimo, ale ve 13. minutě utekl po levé straně, zamířil si to do vápna, kde byl sražen. Nařízenou penaltu pak proměnil Dvořák. O pět minut později sám Vaníček navýšil na 2:0. Domácí byli navíc dál lepší. Hosté zlobili jen díky rychlonohému Studničkovi. Právě tomu se ve 32. minutě podařilo snížit. Více vzruchu ale první půle už nenabídla.

I po změně stran sledovali fanoušci spíše bojovný zápas bez vyloženějších šancí. Sedmihorky zahrozily jen v 58. minutě, kdy Vaníček trefil z trestného kopu břevno. Očekávaný tlak ze strany hostů se nekonal a když už vstřelila Višňová gól, nemohl být kvůli ofsajdu uznán. A tak si domácí připsali vydřené vítězství.

„Je to hodně ubojované vítězství, Višňová má dobrý tým, ale nevytvořila si žádný tlak. My jsme šli výhře naproti více. Za první půli, v níž jsme byli mírně lepší, jsme si ji asi zasloužili. Jsme za tři body rádi, teď je chceme potvrdit v dalším domácím zápase se Železným Brodem," plánuje vedoucí Sedmihorek Miroslav Kobrle.

Fakta – branky: 13. Dvořák z pen., 18. Vaníček – 32. Studnička. Rozhodčí: Horáků. ŽK: 1:2. Diváků: 110. FK Sedmihorky: Prokopec – Mach, Bakeš, Marek, Pařízek – Kroupa (58. Marcel Špína), Petrlák, Dvořák, Vaníček – Škréta, Martin Špína (67. Červinka).

Košťálov – Doksy 1:2 (1:1)

Domácí potřebují body jako sůl, prospali však začátek zápasu. V 17. minutě je probudila až trefa hostujícího Kýčka, který proběhl kolem tří bránících hráčů a otevřel skóre. V dalším průběhu už byla hra vyrovnaná, odehrávala se však převážně ve středu hřiště. K šancím vyrazili domácí Grafek, Cerman nebo Houžvička, nikdo se však neprosadil. Na druhé straně zachraňoval Jakubičko. Košťálov těsně před půlí přece jen stačil vyrovnat. Na přetažený centr si naběhl Móro, vrátil míč před branku, kde se prosadil mladý Houžvička.

Gól do šatny domácím ale příliš nepomohl. Po změně stran si nedokázali vytvořit tlak. Do vedení mohl Košťálov poslat Cerman, ale hlavou trefil už podruhé pouze břevno, a tak udeřilo na druhé straně. Po standardní situaci domácích podnikly Doksy smrtící protiútok, který gólově zakončil Lorenc. Tím hosté definitivně rozhodli, Pálkovi svěřenci se už neprosadili.

„Šance jsme si vytvářeli, ale opět byla produktivita bezradná. Tentokrát jsme ale doplatili na rychlé brejky soupeře. Podnikl tři a dva zakončil gólem. Nebyli jsme schopni hráče Doks uhlídat," mrzelo trenéra Košťálova Miroslava Pálku.

Fakta – branky: 44. Houžvička – 17. Kýček, 68. Lorenc. Rozhodčí: Neugebauer. ŽK: 1:4. Diváků: 100. FK Košťálov: Jakubičko – Grafek, Huráň, Klazar, Jisl – Janata, Piry (65. Otmar), Mach, Móro – Cerman, Houžvička.

Semily – Velké Hamry 1:3 (0:3)

Domácí fotbalisté absolutně nezvládli roli favorita. Po opatrném úvodu sice přebíraly Semily iniciativu a začaly se valit do útoku, jejich počínání ale bylo zcela bezzubé. Ve 13. minutě naopak Hamry získaly na vlastní polovině míč, přenesly hru a rychlík Vodrážka svůj únik proměnil. Zaskočení domácí si vytvořili dva náznaky šancí, vytěžili ale jen Ježkem nastřelenou tyč, a tak se opět radovali hosté po nenápadně zahrané standardní situaci. Deset minut na to bylo pro domácí ještě hůř, když faul Hájka v pokutovém území potrestal Průcha z penalty – 0:3! Stejnou herní výhodu pak na druhé straně nevyužil Bína, jenž napálil míč do břevna a završil tím poločas hrůzy pro Semily.

Po změně stran si domácí favorit sice vytvořil platonický tlak, výraznější šance ale nepřišla. Snížení přinesl až střídající Vrchovský, který se trefil v 77. minutě. Více však Semily nepředvedly. Poslední tým tak dokonale zaskočil favorita krajského přeboru.

„Nedodrželi jsme předzápasové pokyny. Chyběla nám agresivita, srážela nás kupa nepřesností. Oproti minulému utkání v Lípě to bylo úplně jiné mužstvo. Naši hráči soupeře, který uspěl ze všech svých útočných akcí, podcenili. Opět jsme pošlapali předchozí výsledky," litoval trenér SK Semily Jan Brett.

Fakta – branky: 77. Vrchovský – 13. Vodrážka, 25. Miček, 34. Průcha z pen. Rozhodčí: Millner. ŽK: 4:3. Diváků: 150. SK Semily: Koudelka – Hrmo, Hájek, Nesvadba, Kočí (80. Seifert) – Brett, Rumler (62. Kysela), Bína, Hurt – Hartman (62. Vrchovský), Ježek.

Ostatní: Ž. Brod – Mšeno 4:4 (3:1), Chrastava – Č. Lípa 2:1 (0:0), Hrádek – Skalice 2:0 (0:0).