Semily – Nový Bydžov 0:2 (0:2)

V něm byla zpočátku znát nerozehranost domácích, kterou hosté poprvé potrestali ve 29. minutě Bastinem. Druhou branku přidal těsně před půlí Věchet. „Před nedělním zápasem jsme trénovali jen tři dny, takže to pro nás byl na úvod hodně těžký duel. V první půli jsme byli výrazně slabší," řekl k utkání trenér Semil Miroslav Procházka.

Oba celky měly o motivaci postaráno. V případě výhry by totiž na jejich hřiště dorazili hráči Viktorie Žižkov, kteří v následující sezoně budou působit v druhé nejvyšší soutěži.

Semily se po pauze probraly, ale ani v největších příležitostech hráči neuspěli. V 55. minutě Hrmův trestný kop s obtížemi vyrazil Vaníček, dvacet minut před koncem gólman Bydžova zachránil před osamoceným Bučkem. I další příležitosti zlikvidovala defenziva hostů a tak se po obrátce skóre už nezměnilo.

„Kdybychom ve druhé půli proměnili nějakou šanci, mohli jsme zápas zdramatizovat. Byla to ale zasloužená prohra, udělali jsme dvě hrubé chyby, jež soupeř potrestal. Mrzí nás, že si se Žižkovem nezahrajeme, ale soustředíme se na start divize," řekl po zápase hlavní semilský trenér.

A jak utkání viděl jeho protějšek? „V prvním poločase jsme byli aktivnější. Vytvořili jsme si několik dobrých brankových příležitostí, z nichž dvě se nám podařilo gólově zakončit. Po změně stran domácí přidali na důrazu, ale nedokázali se dostat do výraznější šance. Z tohoto pohledu považuji naše vítězství za zasloužené," řekl trenér Nového Bydžova Miroslav Chalupa.

Fakta – branky: 29. Bastin, 45. Věchet. Rozhodčí: Melichar. ŽK: 0:1. Diváků: 310. SK Semily: Koudelka – Jung, Hrmo, Feri, Bohatý – Vrchovský (56. Otmar), Vlach (70. Prousek), Hájek, Kočí – Ševčík – Kázmer (46. Buček).

A změny v kádru Semil? Do hry se již zapojil Ondřej Vlach, jenž přichází z Českého Dubu. Dále se vyřizují administrativní záležitosti ohledně příchodu dua Patrik Dvořák – Patrik Šulc z juniorky Jablonce nad Nisou. Z hostování v Německu se vrací Hartman. Klub naopak opustil z pracovních důvodů Kobr, zpět do Mšena odešel Regenermel.