Tým, který dříve brázdil krajská kolbiště, navíc řeší situaci ohledně přesunu do „domovského" okresu na Jablonecku. „Podle všeho na Semilsku skončíme, protože v okrese Jablonec nad Nisou je málo týmů a my bychom se měli přesunout zpět. Už od příští sezony," není příliš nadšen LUKÁŠ KOPECKÝ, který se stal čerstvým hráčem měsíce projektu Kopeme za fotbal.

Pravonohý útočník se letos stejně jako celý tým Malé Skály trápí. Střelecky se mu nedaří a pozice na spodku tabulky sportovcům logicky nikdy nesvědčí. „Partu máme ale dobrou, snažíme se ji utužovat. Musíme prostě bojovat, protože když nám to nejde fotbalově, nic jiného ani nezbývá. Tým se v posledních letech hodně přebudoval, ale neustále se lepí absence. Někdo pracuje na směny, tři kluci staví barák, takže je pak logické, že jsou vytíženi jinde," nechává Kopecký nakouknout za dveře klubové kabiny a přemítá, jak se vyhnout sestupovému smutku.

S fotbalem začínal čtyřiatřicetiletý forward ve stále domovském Železném Brodě. Žákovskými a dorosteneckými kategoriemi Kopecký prošel v Turnově. Po vojenském intermezzu v Janovicích pak skončil na Malé Skále. Tedy skončil. Na čtyři roky si mezitím odskočil do Skotska.

„Původně jsem tam jel na brigádu, ale nakonec se vše prodloužilo. Byly tam práce s počítači, v hotelnictví. Celkově to pro mě byla velká zkušenost a jsem rád, že jsem měl možnost podívat se ven," vzpomíná hráč měsíce v okresním fotbale na pobyt na britských ostrovech. „Byli jsme se podívat i na zápase Celtiku Glasgow. Jsou tam opravdu nejlepší fanoušci, nemají konkurenci," dodává.

Částečně i právě kvůli ztrátě atmosféry v zápasech Kopecký lituje, že se jeho oddíl zřejmě bude muset s okresem Semily rozloučit. „Jsou tu určitě lepší hřiště, vzdálenost na zápasy je de facto stejná, úroveň je navíc asi o něco výš. Ale líbí se mi, jakou atmosféru v Pojizeří fotbaly mají. Tolik diváků, co chodí na fotbal v Bělé, to je nádhera. Nebo v Mříčné. Odtamtud s týmem dokonce přijel k nám plný autobus! To můžeme na Skále zatím jen závidět. Celkově tu na okresy chodí strašně moc lidí," těší oddílového srdcaře.

A jak by Lukáš Kopecký charakterizoval hru Lukáše Kopeckého? „Bývával jsem možná rychlostní typ. Teď jsem už spíš technik," směje se. „Už tolik gólů nedávám, tak se spíš snažím mladším spoluhráčům na ně přihrávat. "

O prvenství v přeboru se letos rozhodne zřejmě mezi dvojicí Stružinec – Bělá. „Já tipuji Stružinec, už si to asi nenechá utéct. Ale Bělé bych to přál kvůli fanouškům," dodal Kopecký. Ten se společně s dalšími maloskalskými oporami, mezi něž patří Tomáš Krause, hrající trenér Petr Volek nebo matador Roman Brožek, musí soustředit hlavně na záchranu soutěže. Uspějí?