Hned na třech stadionech ve čtvrtém kole Transport Trutnov Okresního přeboru mužů dospělo utkání k výsledku 4:1. Tímto vítězstvím se radovaly Mladé Buky ve šlágru kola na hřišti Starých Buků, zároveň pak slavily tříbrankovou výhru i týmy Strážného a Vítězné. Ani tři vstřelené góly naopak nestačily fotbalistům Bohuslavic a Bílé Třemešné B, kteří se ve vzájemném souboji rozešli remízou.

Okresní přebor

Staré Buky – Mladé Buky 1:4 (1:2)

Branky: Tošovský z penalty – Ruml 2, Mich. Štěpánek, Maňuch. Rozhodčí: Fikejz. ŽK: 4:2, ČK: 1:0 (Záplata). Diváci: 105. V opatrném úvodu se na hřišti nic zvláštního nedělo, až na chybu domácí obrany, po které se hosté ujali vedení. To potvrdili za dalších pět minut druhým gólem – 0:2. Poté se domácí trochu zmátořili a po proměněné penaltě se dostali zase do hry. Jenže s nulovou efektivitou. Do druhého poločasu nastoupili s cílem zvrátit nepříznivý stav. Sice si vytvořili tlak, ale brankově se neprosadili. Naopak hosté z ojedinělé akce a po přímém kopu odskočili na rozdíl dvou branek, na což už domácí neodpověděli.

Rtyně – Vrchlabí B 2:1 (1:1)

Branky: Hoffman, Černý – Janda. Rozhodčí: Tandler. ŽK: 3:3. Diváci: 60. Ve Rtyni se od úvodní minuty hrál bojovný zápas. Domácí z územní převahy nevytěžili nic, naopak v 11. minutě po hrubém nedorozumění v obranných řadách inkasovali na 0:1. To jimi otřáslo, nicméně se neustále snažili o zteč hostující branky. Vrchlabská rezerva odpovídala bleskovými brejky, s nimiž měla rtyňská obrana neustále starosti. Zahřmělo až ve 37. minutě, když se neohroženě probil do šestnáctky hostů Martin Hoffman a srovnal stav na 1:1. Druhou půli začali náporem hosté, ale z převahy vytěžili pouze nepřesné střely. Hra se postupně přeměnila v urputný boj a bylo jasné, že může rozhodnout jediný moment. Ten nastal v 81. minutě, když hostující obránci zastavili nedovoleně pronikajícího Hoffmana a Černý střelou k tyči proměnil hostujícího gólmana v sochu – 2:1.

Kocbeře – Mostek 3:2 (0:1)

Branky: Horák, Hanuš, Šmíd – Kubín, Polák. Rozhodčí: Šolc. ŽK: 3:3. Diváci: 70. Začátek zápasu vyšel hostujícímu týmu parádně, když se tečovanou střelou prosadil Kubín. Jiskra pak více kontrolovala míč a připravila si i velké šance. V několika případech hosty podržel skvělý brankář Hlušička a v největší příležitosti netrefil prázdnou branku Gogolák. Druhý poločas pokračoval v zaběhnutých kolejích. Vyrovnání pak měl na svědomí zkušený Horák, jehož výstavní trefa zaplula do víka hostující branky. Jenže hosté byli neskutečně produktivní a po standardce opět skórovali (1:2). Domácí pak vrhli všechny síly do útoku a po dalších pěkných brankách Hanuše a Šmída zaslouženě otočili stav a vedení udrželi do samotného konce.

Strážné – Poříčí 4:1 (3:0)

Branky: Jiřička 2, Stejskal, Bradler – Gruber. Rozhodčí: Lebeda. Hráno bez karet. Diváci 50. Jen prvních deset minut se zdálo, že půjde o vyrovnaný zápas. Domácí poté převzali taktovku a jedna šance střídala druhou. Do poločasu vstřelili domácí tři branky a prakticky rozhodli o osudu utkání. Když na začátku druhé půle zvýšil střídající Bradler na rozdíl čtyř branek, zápas se pouze dohrával. V závěru Poříčí stačilo výsledek už pouze korigovat krásnou střelou Grubera zpoza vápna. Dobrý výkon Strážného a zasloužené vítězství.

Bohuslavice – Bílá Třemešná B 3:3 (1:2), na penalty 3:4

Branky: Zezula 2 (1 z pen.), Efler – M. Jákl 2, T. Otradovský z penalty. Rozhodčí: Žák. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Pro diváka velmi atraktivní utkání především z pohledu nastřílených branek oběma celky. Jinak ale nikterak pohledný fotbal. Hosté, kteří v utkání představili o dost mladší kádr než jejich soupeř, třikrát vedli. Nakonec však bojovnější domácí dokázali i potřetí stav srovnat. V utkání plném emocí nakonec udolala hostující rezerva Bílé Třemešné svého soka až na penalty.

Lánov – Vítězná 1:4 (0:2)

Branky: Pavelka – V. Robek 2, Vojtíšek, Černota. Rozhodčí: Mahrla. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Domácí nastoupili do utkání v omlazené sestavě. Sehranost prozatím vázla a hosté se po hrubých chybách obrany dostali do dvoubrankového vedení po pěkných střelách s pomocí tyče. Po přestávce Lánov prostřídal sestavu a zaslouženě snížil Pavelkou na rozdíl branky. Vypadalo to, že vyrovnání visí na vlásku, ale hosté udeřili z trestného kopu. Domácí rezignovali a už nekladli odpor. Hosté pak dobře hrajícím Robkem upravili na konečných 1:4.

Podhůří – Janské Lázně 6:0 (1:0)

Branky: Smejkal 2, Hladík, D. Zdržálek, E. Zdržálek, Provazník. Rozhodčí: Dolejší. ŽK: 2:3. Diváci: 100. Stovka diváků, která přišla na fotbal do Harty, odcházela určitě spokojena. Domácí totiž předvedli výkon, který se musel líbit. V první půlce ještě stačili hosté z Janských Lázní eliminovat tlak soupeře, takže se šlo do kabin za stavu 1:0. Už v sedmé minutě otevřel skóre hartecký kapitán Hladík. Několik dalších příležitostí ke vstřelení branky zůstalo na obou stranách nevyužito. Druhý poločas už se odehrával zcela v režii domácích fotbalistů, kteří pěti dalšími góly rozhodli o výsledku utkání. Z velké převahy a spousty šancí mohli vyhrát i daleko vyšším rozdílem.