Hostující nováček I. A třídy v něm platil za zkušenější tým a s domácí juniorkou si vcelku hravě poradil, když v obou poločasech vsítil gól, zatímco svému soupeři mnoho šancí na korekci stavu nedovolil.

Derby víkendu

Dvůr Králové B – Trutnov B 0:2 (0:1)

Utkání Trutnovští zahájili herní převahou, ale nadšeně bojující mladíci Dvora soupeři mnoho prostoru na útočné polovině neponechávali. S centry si pokaždé poradil gólman Dobřichovský, načež se jeho spoluhráči snažili o každičkou možnost k zaútočení. Defenzíva hostů v čele s Kozákem a Přívratským však na dostřel Mahrly domácí útočníky nepouštěla, a tak se spíš čekalo, zda gólově udeří na straně druhé.

Stalo se tak ve 36. minutě, kdy rychlý kontr hostů vygradoval centrem do pokutového území, a jelikož byl již vyběhnuvší Dobřichovský překonán, neměl Knap se zakončením sebemenší problém. Po přestávce se obraz hry nezměnil. Oslabené sestavě Dvora, která před zápasem stěží dala dohromady jedenáct hráčů, odhodlání nechybělo, po druhé brance z dílny střídajícího Tauchmana ale bylo rozhodnuto.

Fakta – branky: 38. Knap, 68. Tauchman. Rozhodčí: Šlezingr. ŽK: 1:1. Diváci: 100. TJ Dvůr Králové B: Dobřichovský – Gábor, D. Bednář, Černý, Tichovský – M. Hák, Honců, V. Hák, Vladeka, Mertlík – T. Vohnout. MFK Trutnov B: Mahrla – Přívratský, Kozák, Křižovič (46. Klossovski), Tobiáš – Groer, Ficner, Bönisch (72. Wimmer), Bednařík (46. Tauchman) – Doubic (66. Jirka), Knap.

Stanislav Ježek (Dvůr Králové B): „Hráli jsme v oslabené sestavě a z toho důvodu jsme se soustředili především na obrannou činnost. Hosté měli po celé utkání převahu a jejich vítězství je zasloužené."

Eduard Bednařík (Trutnov B): „Mladý domácí tým odehrál prakticky celý zápas v hlubokém obranném bloku, přes který jsme jen těžko hledali cestu k brance. Díky dvěma trefám nás v závěru utkání nemusela mrzet neproměněná penalta."