Červený Kostelec – Vrchlabí 1:3 (0:0)

Na skvěle připraveném trávníku fotbal slušnou návštěvu od začátku nenudil. Domácím situace v tabulce velela vyhrát, narazili však na houževnatého soupeře, který nechtěl po dlouhé cestě pouze odevzdat body. Ba co víc. Po bezbrankovém prvním poločase udeřil v 66. minutě Hančovský a za další dvě minuty přiblížil hosty k výhře ještě více kanonýr Žďárský – 0:2.

Chvíle pro domácí přišla v 77. minutě, kdy dokázal snížit Bárta, naděje ale Kosteleckým vydržela pouhou minutku. Dvoubrankový náskok totiž podkrkonošskému celku vrátil Fink a o třech bodech pro Vrchlabí bylo rozhodnuto.

„Za tento zápas musím kluky pochválit, protože opravdu plnili na hřišti to, co jsme si v kabině řekli. Doufám, že se nám konečně začíná vracet nějaká herní jistota a budeme se nadále zlepšovat,“ nešetřil pozitivními slovy vrchlabský lodivod Petr Koucký.

Duel zhodnotil také vedoucí domácího mužstva Josef Macek: „Hrál se rychlý a pohledný fotbal. Hosté byli přesnější v kombinaci a ve druhém poločase během dvou minut rozhodli zápas. My sice snížili, ale z rychlého protiútoku nám soupeř znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Utkání s přehledem odřídila trojice rozhodčích.“

Fakta – branky: 77. Bárta - 66. Hančovský, 68. Žďárský, 78. Fink. Rozhodčí: Vitvar. ŽK: 2:1. Diváci: 130.

Ještě než se vrchlabští borci odeberou k zimní přestávce, čeká je v sobotu dohrávka 12. kola proti Slavii Hradec Králové (13.30). V případě, že ji horalé vyhrají, mohou v tabulce poskočit na 13. místo.

Hattrick Papouška zastínil slavné bratry Jarolímovi  

Turnov – Letošní ročník Fortuna Divize C nabízí takřka v každém kole vzájemné souboje bývalých ligových fotbalistů. Jeden takový v sobotu hostila středočeská obec Vykáň. 

Na tamní hřiště dorazili fotbalisté Turnova, jejichž dres už roky nosí exliberecký Petr Papoušek. Za domácí zase nastupují bratři David a Lukáš Jarolímovi, takže mělo utkání velmi atraktivní zápletku.

Vykáň – Turnov 2:6 (2:3)

A na co koukat bylo od samého začátku zápasu. Domácí poslal brzy do vedení Dalekorej, Turnov ale stihli bleskově srovnat Papouškem a stejná situace se za pár minut opakovala. Za stavu 2:2 přišel šťastný moment pro hosty, když do šestnáctky Vykáně centroval Cigánek a domácí si míč srazili do vlastní brány.

Po přestávce se sympaticky hrající nováček snažil o vyrovnání, góly už ale stříleli pouze hosté. V 70. minutě se po trestném kopu Papouška prosadil Horák, o chvíli později mířil přesně po rohu stejného borce Kordík. Bylo rozhodnuto a definitivu výsledku dal šest minut před koncem hrdina utkání Papoušek. 

Při pohledu na tabulku divizní skupiny C je výsledek ohromně důležitý. Aktuálně předposlední Turnov se soupeři přiblížili na rozdíl dvou bodů a hned v prvním jarním kole může sestupové pozice opustit. Do té doby ale celý klub z Českého ráje čeká pořádná spousta práce.

Fakta – branky: 12. Dalekorej, 24. Koutenský – 16., 26. a 84. Papoušek, 31. Cigánek, 70. Horák, 76. Kordík. Rozhodčí: Haleš. ŽK: 1:0. Diváci: 80. FK Turnov: Hyka – Šimek, Tvrdý, Kordík, Beníšek – Benek, Cigánek (84. Svoboda), Horák, P. Havel – Houžvička (88. Drahovzal), Papoušek (89. Mach).

HVĚZDA KOLA

Petr Papoušek (FK Turnov)

V deseti předchozích duelech sezony skóroval pouze jednou, v důležité bitvě na hřišti Vykáně však k vítězství svého mužstva přispěl hattrickem!