Soupeře z horní poloviny tabulky hostili zástupci regionu v divizní skupině C. Do Jablonečku zavítal lídr soutěže a v Turnově se zase střetli dva kandidáti na bronzovou příčku.

Turnov – Dvůr Králové 3:0 (2:0)

Dvoráci do Českého ráje dorazili na vítězné vlně, domů se ale vraceli s porážkou. Ač se v neděli v Turnově podával oboustranně slušný fotbal, góly stříleli pouze domácí. Ty poslal do vedení už po necelé minutě Moravec, když využil hrubky v hostující rozehrávce. V 17. minutě nechali Dvorští odcentrovat z pravé strany Havla a v šestnáctce byl nejdůraznější střelec druhé branky Šimek – 2:0.

Také svěřenci kouče Matějky měli šance, Hyka se ale překonat nenechal. Ve druhé půli si domácí především hlídali vybojovaný náskok a kontaktní gól nepřinesla ani největší příležitost v podání Tomeše. Naopak dvě minuty před koncem naznačil centr do vápna Daniel Hurt a místo něj míč nasměroval přímo do branky zaskočeného Vaníčka.

Turnovští vyhráli zcela po zásluze, především pak proto, že byli hladovější v koncovce.

Fakta – branky: 1. Moravec, 17. Šimek, 89. D. Hurt. Rozhodčí: Šimeček. ŽK: 3:6. Diváci: 178. FK Turnov: Hyka – Šimek, Novotný, Kordík, Petřík – Tvrdý, Dlouhý (82. Matoušek), Horák, Havel (90. Drahovzal) – Cigánek (56. Randák), Moravec (51. D. Hurt).

Jablonec n. J. – Olympia HK 2:2 (2:2), na penalty 4:2

S jistotou postupu do České fotbalové ligy přijel do Jablonečku tým hradecké Olympie a domácí brzy poznali, že jim soupeř rozhodně nic nedaruje. Vyrovnaný úvod vyšel lépe hostům. Už ve 14. minutě totiž zahrávali rohový kop a po něm Farského překonal Novotný – 0:1. Neuběhly ani tři minuty, Jukl vybídl k zakončení Ptáčka a spolupráce synů slavnějších „votroků" znamenala stav 0:2.

Jenže domácí se nevzdali. Už za další tři minuty byl v pokutovém území stažen Tichý a z nabídnuté šance Krejčík snížil. Krátce před pauzou se pak situace opakovala, když tentokrát byl faulován sám Krejčík, jenž poté z druhé penalty vyrovnal na 2:2.

Slušná návštěva sledovala kvalitní fotbal plný gólových šancí a obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Další změny stavu už ale oba brankáři nepovolili a na řadu přišel penaltový rozstřel. V něm byli domácí neomylní, a jelikož soupeř zaváhal dvakrát, zůstal bonusový bodík na Pilišťatech.

Fakta – branky: 20. a 45. Krejčík (obě z penalt) – 14. Novotný, 17. Ptáček. Rozhodčí: Kyncl. ŽK:1:2. Diváci: 250. TJ Sokol Jablonec nad Jizerou: Farský – Sedláček, Halama, Macháček, Štěpánek – Tichý, Munzar (82. Vencbauer), Rozkovec, Krejčík – Pelta (61. Zemánek), Štemberk (72. Šulc).

Trutnov – Vysoké Mýto 0:1 (0:1)

Břevno z kopačky Petra Holubce. Tak dopadla snaha trutnovských fotbalistů při utkání s Vysokým Mýtem. Blíž gólu domácí borci nebyli. Souboj Dvořákových svěřenců s kvalitním soupeřem přinesl na obou stranách málo šancí, hosté ale jednu využít dokázali. To když si dvě minuty před přestávkou našel prostor ke gólové střele Mach, a zápas rozhodl.

Trutnovu se na jaře nedaří a zlom nepřišel ani po povinném vítězství z Jaroměře. Navázat na něj hráči nedokázali hlavně proto, že se trápí v koncovce. I přes převahu ve druhém poločase zůstala na domácím kontě velká nula. Vůbec největší příležitost zahodil v 71. minutě podzimní snajpr Tauchman a podkrkonošský celek již v sezoně stihne odehrát jen duely s Olympií Hradec Králové a Živanicemi.

Semily – Admira Praha 1:3 (0:2)

Semilské čekal předposlední domácí duel sezony, ani v něm ale mladý tým nedokázal na svůj trávník zajistit vítěznou radost. Po vcelku vyrovnaném úvodu se dostali hosté do vedení deset minut před pauzou a typický gól do šatny přidal ve 45. minutě Zahálka.

Ve druhé půli se domácí snažili o zvrat, místo kontaktní branky ale přišla pojistka z kopačky Herce. Až za stavu 0:3 se prosadili také Semilští, trefa Bíny však jen zmírnila porážku.

Fakta – branky: 82. Bína – 35. Mošna, 45. Zahálka, 79. Herc. Rozhodčí: Tryzna. ŽK: 1:1. Diváci: 150. SK Semily: Vrána (80. Zamastil) – Hradecký, Vlach, Brett, Kočí – Bína, Liška – Lukeš (76. Vancl), Suk, Pácalt – Ježek.