Ve všech krajských soutěžích je z pojizerského hlediska rozhodně o co hrát. A to i přesto, že definitivní klíč změn v soutěžích se bude zcela jistě (a dle vzoru předchozích let už tradičně) řešit až těsně před podáním přihlášek a po skončení sezony.

KRAJSKÝ PŘEBOR

V nejvyšší soutěži kraje už, v dnešním zápase na hřišti Doks mohou potvrdit postup Semily. Účast tamních fotbalistů v divizi je ze sportovního hlediska takřka jistá, k pojištění prvního místa jim totiž z tria posledních utkání stačí získat pouhé dva body. A protože Procházkovi svěřenci během letošního kalendářního roku neztratili ještě ani jednu kytičku, není o stvrzení jejich účasti ve čtvrté lize pochyb.

Opačné starosti mají v Košťálově. Tamní mužstvo nemá před soubojem v Sedmihorkách účast v krajském přeboru pro příští rok jistou, je ale velmi pravděpodobně, že setrvá. Dvanáctá pozice by totiž neměla být sestupová i proto, že si v divizi C udržení již takřka jistě zajistil Jabloneček a na dobré cestě k setrvání v „béčku" je i Nový Bor.

Zbývající zástupci ze Semilska (Sedmihorky, Bozkov, Turnov B) už hrají jen o vylepšení stávajících pozic. A protože je tabulka ve svém středu poměrně vyrovnaná, také mají proč získávat body.

I. A TŘÍDA

Lomnice o víkendu odpočívá, protože pořádá tradiční turnaj přípravek. Bude ale zpovzdálí sledovat, jak si povedou její postupoví soupeři. Baudyšův tým má stále postup ve svých rukách. V posledních dvou kolech, kdy jede do Stráže a uvítá Cvikov, by si ale zaváhání neměl dovolit.

A protože osud Harrachova je zpečetěn už velmi dlouho, bude mít největší sestupové nervy Mírová. Ta se nemusí ohlížet na soupeře, nemá však vůbec lehký los. Tři celky z elitní čtyřky (Frýdlant, Hejnice a Mimoň) budou tvrdým oříškem, a tak je pod Kozákovem ještě hromada nedodělané práce. Klíčový bude únik předposlednímu místu, na nějž má Kovářova parta náskok čtyř bodů.

I. B TŘÍDA

Nejzamotanější je situace v nejnižší soutěži. Při pravděpodobnosti dvou sestupových míst se zatím stále strachují tři pojizerské oddíly z Rokytnice nad Jizerou, Horní Branné a Jilemnice.

Suverénně nejhorší situace panuje v posledně jmenovaném kádru. Pokud se parta trenéra Libora Tonara nevzpamatuje, je reálné, že ji budeme napřesrok vídat pouze v okresním přeboru. Závěrečnými soupeři Jilemnice budou vedoucí Pěnčín, na jaře rozjeté Jeníšovice a nevyzpytatelné Mšeno B.