Rozdílné nálady opět zavládly v táborech týmů působících v krajských soutěžích. Nejmarkantnější rozdíl lze najít asi u aktérů derby Bozkov – Semily. Zatímco domácí smutnili, hosté si po jednoznačné výhře mohli libovat. V tabulce se navíc vyšvihli na první místo.

Ústí nad Orlicí – Jablonec nad Jizerou 4:2 (2:0)

Zdeněk Bryscejn, trenér Sokola Jablonec nad Jizerou: „My jsme paradoxně sehráli výrazně dobrý první poločas, byli jsme kombinačně lepší, diváci nás chválili, že hrajeme hezký fotbal. Ale doplatili jsme na hrubé chyby. Při první brance jsme nepokryli hráče na velkém vápně, poté jsme zbytečně ztratili míč. Je zatím trestaná naše nezralost, vždyť jsme nastoupili s věkovým průměrem 20,7 let. Ani po přestávce nebylo nic ztraceno, hráli jsme dobře. Ale nezvládli jsme začátek. Chci klukům poděkovat, že nic nezabalili ani za stavu 0:4. Na zvrat už ale samozřejmě nebylo. Soupeř byl zkušenější a trestal naši naivitu. Bál jsem se, jak na nás dolehne středeční prohraný pohárový zápas, ale to se neprojevilo. Celkově jsme odjížděli zklamaní, něco se dalo uhrát."

Turnov – Vysoké Mýto 2:0 (1:0)

Emil Šafář, trenér FK Pěnčín-Turnov: „Hrál se kvalitní fotbal. A to i zásluhou hostů, kteří se prezentovali sympaticky. Šance jsme si ale vytvářeli hlavně my a soupeři jsme nic vážnějšího, kromě penalty, kterou výborný Hroššo chytil, nedovolili. Byl to kolektivní výkon, ke kterému je jen potřeba přidat tu kvalitnější koncovku, abychom zápas rozhodli dříve. Se začátkem sezony v Turnově panuje spokojenost, mrzí samozřejmě dva body z Jablonečku, ale dál jdeme zápas od zápasu."

Mírová – Hrádek 3:1 (1:0)

Jiří Kadlec, vedoucí SK Mírová: „Výsledek je super. V týdnu jsme sledovali pohárovou hru Liberce a podobným způsobem jsme teď vyhráli i my. Je to hodně cenné vítězství. Šance byly na obou stranách, ale držení míče bych zhodnotil asi na 30 ku 70 procentům. Nám tam ale naštěstí padly tři střely, a proto jsou tři body doma. Teď musíme tento výkon alespoň zopakovat příští týden ve Skalici."

Desná – Sedmihorky 0:2 (0:1)

Miroslav Kobrle, vedoucí FK Sedmihorky: „Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství. Byli jsme lepším týmem, domácí zlobili jen čtvrt hodiny po našem prvním gólu. Ale po druhé trefě bylo rozhodnuto, hru jsme kontrolovali. Domácí jsme takřka do ničeho nepustili. Řekl bych, že první půle byla z naší střeny ještě lepší, ale góly jsme dali ve druhé, a to je to, co se počítá. Před zápasem jsme se trochu obávali loňského ročníku, kdy jsme také první zápas vyhráli 3:0 a pak jsme měli šňůru bez výhry. Jsme rádi, že se to nebude opakovat."

Bozkov – Semily 0:4 (0:3)

Milan Mayer, trenér Sokola Bozkov: „Utkání, a zejména jeho úvod, jsme nezvládli jak po herní, tak po psychické stránce. Atmosféra před utkáním byla bojovná, ale nervozita nám svazovala nohy. Nikdo nechtěl vzít odpovědnost na sebe, kazili jsme jednoduché přihrávky a místo kombinace jsme volili nákopy. Soupeř byl velmi kompaktní a zcela po zásluze opanoval první poločas. Začátek druhé půle přinesl mírné zlepšení, ale branku se nám vstřelit nepodařilo, naopak hosté udeřili počtvrté. Utrpěli jsme těžký direkt a na výkon z minulého týdne nenavázali. Příští kolo jedeme do Sedmihorek a pokusíme se napravit jak výsledek, tak zejména zlepšit výrazně hru. Derby nám vůbec nevyšlo, přestože atmosféra před zápasem a poté i v hledišti byla skvělá a my se na něj moc těšili."

Miroslav Procházka, trenér SK Semily: „Brzy to bylo 3:0, takže jsme mohli být v klidu. Na soupeře jsme se připravili, chtěli jsme pokrýt hlavně Jíru s Makulou, což se nám podařilo. Při standardkách jsme pokryli i Nesvadbu, takže domácí neměli takřka žádnou šanci a první půle byla jasně v naší režii. V začátku druhé půle se Bozkov nadechl, ale nic vážnějšího si nepřipravil. Měli jsme to pod kontrolou. I domácí uznali, že jsme byli jednoznačně lepší, což mě těší. Tým si sedl, jsem rád."

Mimoň – Turnov B 1:1 (1:0)

Josef Petřík ml., trenér FK Pěnčín-Turnov B: „Musím klukům poděkovat za přístup a za předvedený výkon. Po těžkém týdnu se s zápasem popasovali výborně. Mrzí mě jen koncovka, protože utkání se odehrálo na jednu bránu, ale finální a předfinální fáze nám trochu haprovala. Kdyby to ale bylo 3:0 do půle, nemohl se nikdo divit. Soupeři ale pomohl šťastný gól a my jsme naopak byli rádi za remízu po gólu z penalty. Ze hry bychom totiž neskórovali do večera, kluci totiž chtěli vždycky hrát až do kuchyně."

Cvikov – Harrachov 5:3 (2:1)

Huber Rieger, trenér Jiskry Harrachov: „Domácí byli lepší, na co sáhli, to jim vyšlo. Ale je potřeba říct, že hráli hodně dobře. My jsme jim to však hodně umožnili, nedařilo se nám hlavně v záloze. Jsou to zasloužené body pro domácí, my jsme neměli svůj den. Je to sport, nedá se svítit. My se teď musíme pořádně připravit na Mšeno B."

Stráž n. N. – Košťálov 0:2 (0:1)

Michal Baudyš, vedoucí FK Košťálov: „Bylo to hodně vydřené vítězství, kdy při nás stálo štěstí. Domácí trefili třikrát brankovou konstrukci. Zlomový moment byl na konci prvního poločasu, kdy domácí hráč ve stoprocentní šanci trefil pouze břevno a o chvíli na to jsme skórovali my."

Chrastava – Jilemnice 3:1 (1:0)

Pavel Schauer, hrající trenér SK Jilemnice: „Domácí celek přesvědčil i nás, že bude patřit k předním týmům letošní soutěže. Na rozdíl od nás předvedli Chrastavští perfektní fotbal ve velkém pohybu, který nám dělal velké problémy. Konečný výsledek je pro nás ještě milosrdný. Domácí byli herně úplně někde jinde, ale i přesto musíme říct, že všechny tři góly v naší síti padly po našich individuálních chybách a nabídli jsme je domácím na zlatém podnose."

H. Branná – Lomnice 2:0 (2:0)

Stanislav Klápště, trenér Sokola Horní Branná: „Je to zasloužená výhra. Lomnice začala lépe, snažila se nás dostat pod tlak důraznou hrou na hranici únosnosti, ale postupně její aktivita opadala a hra se začala otáčet. Hosté se pak začali výrazněji prosazovat až těsně před koncem, ale my jsme si výsledek organizovanou hrou ubránili. Hrálo se na těžkém terénu. Podklad byl tvrdý, deštěm zkropená tráva dělala problémy."

Zdeněk Baudyš, trenér FC Lomnice nad Popelkou: „První kolo se nám nepovedlo, nyní jsme to chtěli napravit. U kluků jsme viděli odhodlání, ale prostě nám to tam přestalo padat. Jinak se podle mě odehrál vyrovnaný zápas, kvalitu ani pohledné akce ale utkání příliš nenabídlo. Ve druhé půli jsme se osmělili, ale v současné době nám chybí finální přihrávka, nepadá nám to tam a je na nás nějaká deka. Za týden musíme všechno konečně napravit, takovýhle začátek jsme rozhodně nechtěli. Zatím panuje zklamání, jsme opaření. Ale bojovnost klukům určitě nejde vytknout."