Jablonec n. J. – Trutnov 2:0 (1:0)

Oba celky si uvědomovaly důležitost střetnutí. Domácí výběr využil dvou příchozích hráčů z jablonecké farmy, kteří vytvořili zřejmě nejmladší stoperskou dvojici v soutěži.

Mírným favoritem byli domácí, kteří na svém pažitu s minimálními rozměry body lehce nerozdávají. Lépe ale začali svěřenci trenéra Dvořáka. Ve dvou šancích se zjevil Vilám, ale když trestuhodně ani jednou nedal, mohl postupně začít Jabloneček přebírat aktivitu. Šulák nejprve v nadějné pozici po rohu hlavičkoval nad branku, poté zůstala píšťalka sudího po faulu bránícího hráče v pokutovém území mlčet.
Ve 28. minutě se skóre měnilo poprvé. Faul hostujících Jana a Petra Holubcových (na snímku) na rohu velkého vápna domácí zužitkovali centrem a přesnou hlavičkou neobsazeného Barcucha – 1:0.

To mladé svěřence Zdeňka Bryscejna uklidnilo. Dál předváděli útočné manévry a byli pány na hřišti. Ke vstřelení branky se ale dlouho nedostali ani po změně stran.

Tedy. Ne, že by góly nepadly. Pomezní rozhodčí ale dvakrát signalizoval ofsajd, a tak se skóre neměnilo.

Do hry domácích se postupně vklínila nervozita, šance nebyly zakončovány dle představ a Trutnov po trojitém vystřídání začal vystrkovat růžky. Hrálo se nahoru – dolů. Jablonec nad Jizerou pokračoval v technické kombinační hře, Trutnov se spoléhal na bojovnost a brejkové pozice útočníků Holubce, Viláma a střídajícího Čecha.

Domácí trnuli. Nepotvrzení náskoku je mohlo mrzet, ale Farský v brance měl tentokrát „zamčeno". Skvěle chytající gólman nepustil do sítě ani jednu střelu, defenziva plnila úkoly také naplno.

Totéž se ale dalo říci i o hostech. Až do konce utkání tak nebylo o výsledku rozhodnuto. Uklidnění do řad bílého mužstva přinesla až úplně poslední minuta.

Jiří Krystan se při rozehrávání útočné akce neukvapil, neposlal spoluhráče do zřejmého ofsajdu a sám po postupu z poloviny hřiště přidal druhou branku. Hráč přezdívaný Diego si tak mohl vychutnal aplaus diváků.

„Neříkám slogany rád, ale hrálo se o šest bodů. Rozjížděli jsme se pomalu, ale 80 minut jsme byli lepší. Měli jsme spoustu neproměněných šancí a nakonec jsme na to mohli i doplatit. V závěru totiž člověk začne o výsledku přemýšlet, čímž se dostane pod tlak. Po druhém gólu jsem pocítil velkou úlevu. Zápasu jsem se hodně bál, i proto jsou tyto body pro nás zlaté. Podali jsme kolektivní výkon, jsem šťastný," řekl Zdeněk Bryscejn. Tým si ale body jednoznačně zasloužil.

To na lavičce hostů bylo ticho. Trenér i další funkcionáři jen suše koukali do neznáma. Trutnov v utkání bojoval, snažil se ani nepropadl, rozhodly ale výraznější individuality v domácím dresu.

Fakta – branky: 28. Barcuch, 90. Krystan. Rozhodčí: Dujsík (Hradec Králové). Hráno bez karet. Diváků: 185. Sokol Jablonec nad Jizerou: Farský – Sedláček, Šulák, Karásek, Helm – Barcuch, Šilhán, Krystan, Hrbek, Povr – Rudolf (80. Paldus). MFK Trutnov: Šťastný – Groer (65. M. Kejzlar), Makovský, Křižovič, J. Holubec – Doubic (77. Tobiáš), Marks, Kovář (61. Čech), P. Holubec – Kamitz, Vilám