Poslední přípravný zápas a jde se na to! Dva divizní zástupci z okresu Semily si v sobotu vyzkoušeli naposledy v přátelském utkání nacvičené herní situace, ověřili si fyzické zdatnosti a nyní už je čeká ostrý start. Trenéři ale mají hlavu jistě v mnoha ohledech zamotanou, generálky totiž nevyšly úplně podle představ.

Doubí - Pěnčín/Turnov 2:2 (0:1)

Namísto mužstva z Višňové, které nedalo dohromady 11 hráčů, se utkali Turnováci v Doubí s domácím kolektivem. Svěřenci trenéra Šafáře se chtěli navnadit na start divize v Jirnech vítězstvím, což se jim však nepovedlo. Podali slabý výkon a nakonec ze zápasu odešli s výsledkem 2:2.

Turnov prohrával od prvního poločasu, kdy inkasoval ze sporné penalty. Ve druhé půli vyrovnal Havlín, ale po chybě obrany šlo do vedení opět Doubí. Pak alespoň znovu srovnal D. Škréta.

„Byli jsme lepší, ale celkově se nám utkání moc nepovedlo. Jakoby nám první slunce sebralo fotbalovost. Ale jsem rád, že to přišlo už teď, než kdyby měl takový zápas přijít v mistrovské části. V utkání jsme prostřídali 18 lidí, což projevu nepomohlo, šanci dostali všichni. O sestavě mám nyní jasno tak z 90 procent, ale na některých postech ještě váhám," řekl hlavní trenér Turnova Emil Šafář.

Branky: Havlín, D. Škréta. FK Pěnčín/Turnov: Kamisch (46. Hyka) - D. Hurt, Hybner, Vít, J. Škréta - Koubek, Petřík, Benek, V. Hurt - Ježek, Bárta. Střídali - Havlín, Novotný, Vavřich, D. Škréta, Korček, Koťátko.

Bozkov - Semily 2:3 (0:0)

I Semily si zahrály na umělé trávě v Doubí. V derby proti sousednímu Bozkovu, který po podzimu suverénně vévodí I. A třídě Libereckého kraje, sehrály bezbrankový poločas. Góly tak začaly padat po změně stran. Nejprve se trefili dvakrát Semilští zásluhou novice Černého a matadora Papouška, a i když stihl outsider vždy korigovat, odešel divizní tým s výhrou.

„Co se týče ofenzivy, tak to bylo docela solidní. Hra se točila okolo dvojice Brett Papoušek. Do druhé půle pak nastoupil mladík Černý, který přichází z juniorky libereckého Slovanu a prezentoval se také brankou, což je povzbuzující. Věřím, že bude kvalitní posilou. Na hře dozadu ještě musíme zapracovat. Měli jsme tam nějaká okénka, která bychom měli zacelit," povídal po zápase hlavní trenér Semil Miroslav Procházka.

Branky: Černý, Papoušek, Hartman. SK Semily: Koudelka - Vrchovský, Hrmo, Vlach, Bohatý - Brett, Pepoušek Veg, Ševčík, Hartman - Buček. Střídali: Hájek, Černý.