Hráli spolu v prvním dějství přeboru, potkají se v listopadové předehrávce jarního kola a ještě spolu dvakrát změří síly ve finále Okresního poháru FAČR. Řeč je o fotbalistech Bílé Třemešné B a Poříčí. Právě ti totiž ovládli středeční semifinále.

Janské Lázně – Bílá Třemešná B 2:3 (0:3)

V Janských Lázních se hrál fotbal před parádní kulisou, kterou duelu vytvořili žáci německého SG 47 Bruchmühle e. V., kteří v Krkonoších tráví závěr prázdnin na soustředění. Kvalita hry však malé fotbalisty zřejmě nijak zvlášť nenadchla. Mohly za to kádrové problémy semifinalistů. Domácí se sešli v jedenácti, když navíc Dvořák doplnil tým až v 10. minutě, za hosty museli hrát trenér, vedoucí mužstva i sekretář, tedy borci, kteří se na pažitu dlouho neobjevili.

První poločas patřil hostům. Dvakrát se povedeným lobem prosadil útočník Martin Jákl, na 0:3 zvýšil jeho bratr Jaroslav. Zbylé příležitosti Sokol zahodil a překonat se nenechal ani jeho gólman.

Ten se stal hrdinou druhé půle. V ní totiž byly jasně lepší Janské Lázně. Překonat Jakuba Jákla v brance ale dokázaly až v závěrečném náporu, kdy snížil z penalty Demuth a pak si hosté vstřelili vlastní gól. Vyrovnání už nepřišlo.

Fakta – branky: 83. Demuth z pen., 87. vlastní – 18. a 23. M. Jákl, 38. Jar. Jákl. Rozhodčí: Smola. ŽK: 2:3. Diváci: 70.

Poříčí – Mladé Buky 2:0 (1:0)

Poříčtí měli vinou zranění a nemocí opět problémy s lepením sestavy, a tak musel nastoupit třeba i trenér Zdeněk Tomšík. Věkový průměr týmu i proto dosahoval 35 let. Ale byly to právě zkušenosti, které utkání v kritických chvílích rozhodly. Navíc kompletní nedorazili ani hosté.

V prvním poločase se do vedení dostalo Poříčí, když obrovskou chybu stopera v pokutovém území potrestal ve 28. minutě Kuric. Hráči Mladých Buků měli míč častěji na kopačkách, ale poctivé bránění domácích je do větších šancí nepouštělo. Jednou z výjimek byla střela z dálky do břevna.

Druhá půle měla podobnou režii, ale již na jejím začátku dostal Kuric hezkou přihrávku za obranu a skoro z půlky upaloval sám na branku. Proměnil s jistotou – 2:0. Snížit mohl Ruml, šanci mu ale zneškodnil Svoboda. Družstvo z Mladých Buků, sympatické svým inklinováním k mladým hráčům, tak tentokrát na bojovné Poříčí nestačilo.

Fakta – branky: 28. a 52. Jan Kuric st. Rozhodčí: Seidel. ŽK: 2:3. Diváci: 100.