Ondřeji, jak jste si první branku v semilském dresu užil?
Už jsem dal nějaké góly v přátelských utkáních. Bylo hlavně důležité, že jsme vstřelili první gól a že jsme šli do vedení. Ale ještě důležitější je výhra. Jsme rádi, že jsme dokázali sobě i lidem, že jsme boj o záchranu nevzdali.

Po debaklu 0:4 od Náchoda jste se nečekaně zvedli. Co bylo jinak, co jste změnili?
Nějaké věci jsme skutečně trochu změnili. Promluvili jsme si, řekli jsme si, jak chceme hrát. Nejsme totiž tým, který by měl tvořit hru. Chtěli jsme hrát hlavně na nulu vzadu, což se povedlo. Nastaly i změny v rozestavení. Honza Brett šel na stopera, já jsem hrál ve středu zálohy. Asi to prospělo.

V čem byla hlavní síla týmu?
Hlavní bylo, že jsme bojovali. Bylo to ucelené a takhle by to z našeho pohledu mělo vypadat. Nemohu říct slovo na nikoho, nikdo nic nevypustil. Bojovali jsme, zápas nám sedl a jsem rád, že jsme přejeli tým, který měl ve svém středu bývalé ligové hvězdy.

Má mužstvo na to, aby pokračovalo v podobných výkonech i nadále?
Já věřím, že ano. Budeme se snažit potvrdit předchozí výsledek. Musíme hrát zodpovědně zezadu a pak můžeme díky brejkům uspět.

Teď vás čeká hodně nabitý program. Během jednoho týdne sehrajete tři mistrovské zápasy. Je to rozhodující fáze sezony?
Myslím, že není. Důležité zápasy teprve přijdou, hlavně proti týmům, které jsou pod námi. Motá se tam Turnov, Nový Bydžov, Lhota pod Libčany. Teď to podle mého není rozhodující, ale samozřejmě budeme chtít co nejvíce bodů.

V sobotu se nejprve střetnete s Ústím nad Orlicí, které na jaře zatím prokazuje velmi kvalitní formu. Víte, co máte od soka čekat?
To je pravda, nečeká nás nic lehkého. Co mám ohlasy, tak je to tým, který hraje podobně jako my. Hlavně ze zabezpečené obrany a pak vyráží k nebezpečným brejkům. Prosazují se díky kolmicím za obranu. Bude to jistě těžký zápas, ale věříme si!

Záchrana je zatím otevřenou záležitostí. V čem je síla Semil? Jakou cestou byste se měli prodrat k udržení?
Už jsem to říkal. Hlavně musíme hrát ze zabezpečené obrany a podnikat protiútoky a brejky. Nechci být nějakým prorokem, co se týče sestupu, nikoho tam posílat nebudu. Soustředíme se hlavně na sebe, pro nás je teď důležité, abychom urvali co nejdříve co nejvíce bodů.

V zimě v týmu došlo k několika přestupovým změnám. Jste na jaře silnější?
Těžko říct. Ale je to post za post. Za Rendu Feriho přišel jakoby Honza Brett. Na stoperu jsem zatím hrál sice nejdřív já, ale to moc nefungovalo. Teď jsme se vyměnili, tak uvidíme, jak to bude dál. Petr Papoušek je samozřejmě velkým přínosem, ale musí být zdravý. Pak se od něho všichni můžeme ještě něco učit, teď je však ve stavu nemocných. A Honza Černý z juniorky? Je to klasický hroťák a trochu si zvyká na nový post na levém křídle. Učí se, ale teď mu to sedlo, dal gól. Celkově tedy věřím, že silnější jsme, ale zatím nám chybí taková dravost, kterou měl třeba Martin Ježek. Ale věřím v sílu, kterou máme. Budeme makat a body přijdou.

Vy jste v Semilech od léta. Jak se vám v pruhovaném dresu líbí?
Jsem zatím spokojený po všech stránkách. Nemám si na co stěžovat. Uvidíme, jak to půjde dál.

Do Semil jste přišel z Českého Dubu. Kterými kluby jste ještě prošel?
Moc toho v mé kariéře nebylo. Mládežnické základy jsem pochytal ve Slovanu Liberec. Po ukončení působení v pod Ještědem jsem na půl roku odešel do Pavlovic a pak jsem dostal nabídku od pana Zachariáše a strávil devět let v Českém Dubu. Semily jsou tak pro mě vlastně teprve druhá štace.