Čtenář reportér Poslat příspěvek 20.2.2022 Jak připravit fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem Česká gastronomie se neobejde bez guláše. Existuje mnoho druhů tohoto pokrmu. Využijte při vaření…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 19.2.2022 Medailonky z panenky. Recept, který ocení celá rodina Tento recept je snadný, rychlý a přitom je to naprostá dokonalost.
Za jídlem 15.2.2022 6 Povzbuzuje libido. Vedli válku o jeho původ. Šest faktů o hummusu Rozemletá cizrna, sezamová pasta tahini, citronová šťáva a česnek. Jednoduchá, a přitom…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 15.2.2022 Snadný a rychlý recept na oběd: Kuřecí prso v medovo-citronové omáčce Tento recept si zamilujete. Je snadný, rychlý, skvělý a zvládne ho úplně každý.
Za jídlem 14.2.2022 6 Hvězda kanadské gastronomie? Hranolky, sýr a omáčka Hranolky rozmočené v zahuštěné omáčce z masového výpeku posypané cucky sýrového tvarohu? Nezní to…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 14.2.2022 Ideální recept na Valentýna: Oslaďte si život s crème brûlée Tento recept můžete vyzkoušet třeba v Den svatého Valentýna. Svátek všech zamilovaných tak bude o…
Za jídlem 12.2.2022 17 Víno, prase, zpěv... aneb Zabijačka u Sedmerů Se zabijačkou se to má trochu jako se svatbou – buď je ve vaší režii, nebo vás na ni musí někdo…
Za jídlem 11.2.2022 11 Jak snídají lidé v různých částech světa? Kaviár, palačinky, rybí tuk i rýže Snídaně je základ dne, říká se. A platí to po celém světě. Ať jde o sladkou či slanou variantu,…
Za jídlem 11.2.2022 7 Hit roku 2022: Microgreens chutnají dětem i dospělým Superpotravina s vysokým obsahem živin a škálou lahodných chutí, jejíž pěstování zvládne každý…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10.2.2022 Snídaně plná vitamínů? Zdravý avokádový chlebík 4x jinak Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek a vitamínů, pro nastartování dne se tak hodí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 6.2.2022 Oblíbené švédské masové kuličky si lze udělat i doma. Recept není složitý Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a…
Za jídlem 3.2.2022 Nekazí se a má muzeum. Pět zábavných faktů o hořčici Také nechápete, jak si někdo může pochutnávat na párku v rohlíku s kečupem? Pokud patříte mezi…
Za jídlem 1.2.2022 KVÍZ: Víte, jak vypadá a chutná Cupuacu nebo Jabuticaba? Máte rádi ovoce? A zkoušíte kromě tradičního i něco trochu exotičtějšího? I u nás už je k sehnání…
Za jídlem 31.1.2022 5 Na zvýšený cholesterol pomohou jednoduché a chutné recepty Zvýšenou hladinu celkového cholesterolu má až 75 % české populace. Jestliže laboratorní rozbor…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29.1.2022 Jak udělat salát Caesar s kuřecím masem: Tu pravou chuť dá receptu dresink Kombinace zeleniny a masa potěší jako svačinka i jako hlavní chod. Příprava salátu je snadná a…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25.1.2022 Recept na snídani nejen pro děti: Palačinky s mixitellami, müsli a borůvkami Originální krém, müsli a ovoce pozvednou sladkou pochoutku o několik levelů výš. Náplň a posyp…
Za jídlem 23.1.2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 22.1.2022 Recept na rychlý víkendový oběd: Vepřové zapečené s hořčicí a sýrem V jednoduchosti je krása. Podle Davida budete mít jídlo hotovo během chvíle a uvidíte, že bude…
Za jídlem 18.1.2022 13 Kdo nefermentuje, není Čech. Velký hit zvládne (skoro) každý Fermentování nebo kvašení nejsou žádnou novinkou. Kysané zelí nebo kvašáky byly součástí tradiční…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 9.1.2022 Recept na tradiční kuřecí vývar, zázrak na sychravé dny Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 30.12.2021 Recept nejen na Silvestra: Překvapte hosty křupavými cibulovými kroužky Cibulové kroužky zůstanou křupavé i dlouho po usmažení. Můžete si je tedy udělat předem do zásoby.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 26.12.2021 Vynikající recept pro rodinu i přátele: Pikantní kuřecí stehno ve slanině Přemýšlíte nad snadným a chutným obědem nebo večeří? Pikantní kuřecí stehno ve slanině je vhodné…
Za jídlem 23.12.2021 7 Důležité není jen to, co sníme, ale také kdy to sníme, upozorňuje Eva Cikrytová Vánoce jako symbol přejídání? Ne pro všechny. „Vánoce u nás nejsou o jídle, s výjimkou cukroví,“…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 22.12.2021 Treska s odlehčeným bramborovým salátem Ne každý rád na Vánoce kapra. Tak co zkusit tentokrát tresku a odlehčený bramborový salát?
Za jídlem 20.12.2021 Oběd jako z restaurace: Butter Chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu hvězdou jídelních lístků nejen v indických restauracích.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12.12.2021 Sladký adventní kalendář jinak: Nahraďte čokoládu perníkem Vyzkoušejte si adventní kalendář udělat z perníčků. S těstem se dobře pracuje a jsou hned měkké a…
Za jídlem 7.12.2021 5 Plastová fólie, červené víno či struhadlo? Lidé mají o sýrech mylné informace Starý sýr je kvalitní, hodí se k červenému vínu a zbytky je třeba zabalit do fólie. To, a řada…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 5.12.2021 Krémová bramboračka s liškami. Recept, který zahřeje a nasytí Vypadá skvěle, ještě lépe chutná. Vyzkoušejte polévku, která nasytí a v chladném období i vnitřně…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28.11.2021 7 Existují dobroty, na kterých si směle pochutnají i diabetici Možná je to s podivem, ale lidé s diabetem se nemusejí smiřovat s drastickými omezeními, či…
Za jídlem 15.11.2021 AKTUALIZOVÁNO Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně Brambory jsou veledůležitou surovinou pro přípravu mnoha různých pokrmů. Jíme je vařené ve vodě,…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 31.10.2021 Recept na skvělý oběd: Panenka plněná slaninou a sýrem a pečené brambory Vypadá to možná složitě, ale není to nijak těžké. Tento recept zvládne téměř každý.
Za jídlem 30.10.2021 Na skvělý recept postačí i jen čtyři suroviny, říká Petra Burianová Petra Burianová má pět dětí, skvěle peče a vaří, chová včely a zahradničí. Umí také plést,…
Za jídlem 28.10.2021 6 Tajemné kvašení: Nejméně probádaná a zároveň nejvíce užitečná věc Když se našim prapředkům podařilo umlátit mamuta kyji a kameny, byla to velká sláva: všichni se…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17.10.2021 Chutné a rychlé. Vyzkoušejte americké brambory s domácí česnekovou majonézou Kdo by neznal americké brambory. Ochutnejte ty od foodblogera Davida, který poradí i s výrobou…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10.10.2021 Jedinečný recept: Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce Křidélka na večeři, to je sázka na jistotu. A pokud si k nim uděláte i omáčku, je o zážitek…
Za jídlem 28.9.2021 9 Kuchyň se bez tuků neobejde. Umíte s nimi zacházet? Rostlinné oleje a živočišné tuky jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Některé z nich se hodí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17.9.2021 Lívance se šlehačkou a jahodovou omáčkou: pastva pro oči i žaludek Spojení jahod a šlehačky nikdy nezklame. Lívance ozdobené dalším ovocem budou pastvou nejen pro…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12.9.2021 Domácí malinová limonáda: ovocné osvěžení, které překvapí chutí i vůní Základem jsou čerstvé maliny. Další důležitou částí je minerálka, obyčejná perlivá voda není to…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 9.9.2021 Smažené kuře s udon nudlemi: Recept je rychlý, chutný a není to žádná věda Někdy není tolik času vařit, ale i rychlé jídlo může být vynikající. Recept na smažené kuře s…
Za jídlem 22.8.2021 Vláčný perník s cuketou: na recept stačí jen jedna mísa a lžíce V tuto dobu je nejlepší péct právě perník, protože je všude cuket, že nikdo neví co s nimi. Tady…
Za jídlem 15.8.2021 Špecle s kuřecím masem a zeleninou: recept je snadný a rychlý Chtěli byste k obědu vyzkoušet něco nového? Co třeba špecle s kuřecím masem… Kombinace masa se…
Za jídlem 12.8.2021 Rozhodně lepší než na koupališti! Recept na luxusní bramboráky nebo langoše Původně maďarské jídlo si v Česku zamilovaly celé generace. Řeč je o langoši, tedy placce z…
Za jídlem 11.8.2021 9 Češi a pivo. Dají si ho klidně méně, hledají ovšem různé chutě a druhy První srpnový pátek je tradičně vyhrazen Mezinárodnímu dni piva. Pokud jste ho slavili, možná…
Za jídlem 10.8.2021 KVÍZ: Tajemná magie čokolády ve filmu i realitě Letos je to 520 let od chvíle, kdy se u nás poprvé objevila cukrárna s prodejem čokolády. Tmavá…
Za jídlem 7.8.2021 KVÍZ: Nejen pizza či svíčková. Vyznáte se v tradičních evropských pokrmech? Italská pizza, španělská paella či česká svíčková. Tradiční gastronomie evropských zemí nabízejí…
Za jídlem 1.8.2021 Netradiční dobrota. Sýrový koláč s fíky chutná ještě za tepla Výrazný sýr, sladké zralé fíky a lahodná zakysaná smetana - i tak může vypadat dokonalá chuťová…
Za jídlem 29.7.2021 Šípková marmeláda – bez nastavování jablky Když jsem se párkrát setkala se šípkovou marmeládou, byla nadstavená jablky, přeslazená a celkově…
Za jídlem 18.7.2021 Kefírová bábovka s ořechy a polevou: recept na jednoduchou a vláčnou dobrotu Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte kefírovou bábovku s ořechy a polevou. Bábovka bude krásně…
Za jídlem 14.7.2021 5 Rybíz, švestky, meruňky. Prázdninové dobroty s ovocem zvládne upéct každý Léto je v plném proudu, stromy sklánějí své větve pod tíhou zralého ovoce. Neváhejte a upečte si…
Za jídlem 11.7.2021 Nepečený tvarohový dort: rychlý a svěží recept, který se obejde bez trouby Vyzkoušejte lahodný dort s kakaem a tvarohem. Troubu nebudete potřebovat.