Červené curry s kuřecím masem a zeleninou

Budeme potřebovat (na 3 porce):

  • 6 vykoštěných horních kuřecích stehen
  • 50 g červené curry pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 10 cherry rajčátek
  • zelenou část ze dvou jarních cibulek
  • půl červené cibule
  • výhonky hrášku (nebo hráškové lusky ready to eat)
  • sůl
  • pepř
  • chilli dle chuti
  • rostlinný olej
  • šťávu z 1/2 limetky
  • 9 menších tortill
Penne se sýrovou omáčkou, kuřecím masem a zeleninou
Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.

2. Dáme do misky a smícháme se solí, pepřem a dvěma lžícemi oleje.

3. Pánev (bez oleje) rozpálíme na maximum.

4. Vložíme maso a zprudka opékáme do lehce zlatova.

5. Opečené maso dáme stranou.

6. Snížíme plamen a krátce opečeme curry pastu, jen aby se rozvoněla.

7. Poté zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit do zhoustnutí.

8. Mezitím si nakrájíme zeleninu na menší kousky. Výhonky přetrhneme na půl, ať nejsou v talíři příliš dlouhé.

9. Když curry zhoustne, tak přidáme na 2 minuty na mírném plameni prohřát maso.

Ragú se žampiony a kuřecím masem
Recept na rychlý oběd: Ragú se žampiony a kuřecím masem

10. Dochutíme solí a chilli.

11. Odstavíme z plotny a vmícháme šťávu z půlky limetky.

12. Servírujeme s tortillami a přidáme zeleninu, která přidá jídlu další čerstvost.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.