Kuře na paprice

Budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 ks cibule
  • vývar/voda (asi 600 ml)
  • 200 g brambor
  • 350 g červené papriky
  • 150 ml sójové smetany (můžete nahradit ovesným krémem nebo klasickou smetanou na vaření)
  • máslo
  • mletý pepř
  • 3-4 ks bobkového listu
  • 1 polévková lžíce mleté červené papriky
  • volitelné: sůl
Penne se sýrovou omáčkou, kuřecím masem a zeleninou
Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na troše másla ji orestujeme dozlatova. K cibulce přidáme nakrájená kuřecí prsa na větší kousky. Za občasného míchání restujeme.

Než se masíčko uvaří, nakrájíme si červenou papriku na menší kousky. Brambory oloupeme a také nakrájíme.

Zeleninu a mletou červenou papriku přidáme k masu. Promícháme.

Ingredience zalijeme vývarem a dochutíme pepřem, bobkovým listem a solí. Pod poklicí necháme zeleninu uvařit do měkka.

Když změkne, vyjmeme kuřecí kousky a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou omáčku a zjemníme sójovou smetanou. Vrátíme kuřecí kousky.

Kuře na paprice podáváme s rýží nebo těstovinou.

Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.