Panenka na špenátově paprikové omáčce
Budeme potřebovat:
- 260 g vepřová panenka
- 100 g paprika červená
- 140 g paprika zelená
- 90 g cibule červená
- 1 čajová lžička sůl
- 1/2 čajové lžičky černý pepř mletý
- 2 čajové lžičky červená paprika mletá
- 70 g protlak
- 500 ml smetana na vaření
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- 30 g cheddar strouhaný
- 30 g ementál strouhaný
- 2 polévkové lžíce olivový olej
Postup:
1. Panenku nakrájejte na 2 cm silné plátky a osmažte ji na rozpáleném oleji.
2. Přidejte všechny ingredience a zalijte smetanou.
3. Nechte vařit cca 25 minut.
4. Po uvaření můžete přidat těstoviny přímo k masu, nebo maso vyberte jako já a omáčku rozmixujte ponorným mixérem.
5. Dobrou chuť, přátelé!
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.