Devětadvacátý ročník amatérské hokejové ligy hrané na místním hokejovém stadionu dospěl do svého konce. Soutěži známé pod názvem Lomnická hokejová liga – Svijanské nápojky letos vévodil nováček celé soutěže. Tým HC Čeští Letci si v v rozhodujícím finálovém zápase připsal vítězství v poměru 5:3 nad Sokolem Těpeře a stal se mistrem soutěže.

Finálová série se přitom pro lídra pozdějšího vítěze nevyvíjela podle představ. V prvním klání totiž po nerozhodném výsledku a následných samostatných nájezdech padl. Ve druhém duelu soupeři ale ve stejné dovedností soutěži porážku oplatil, tudíž rozhodoval zápas třetí.

V něm se po bezbrankové první třetině trefili ve druhé periodě Čeští Letci hned pětkrát a ačkoliv se Těpeře dostaly zpět do hry, vítězství už novopackému týmu neuniklo. „Čeští Letci jsou nové mužstvo, které ale vychází z několika týmů, odkud do něho přišli hráči. Mají kvalitní kádr, vytvořili si příjemné zázemí. Z počátku se sice v soutěži rozkoukávali pomalu, pak už ale vyhrávali a vyrovnanějšího soupeře vlastně našli až ve finále,“ řekl na adresu letošního vítěze ředitel lomnické hokejové ligy a hráč HC ZEOS Lomnice Jaromír Dlouhý.

Třetí místo v letošním roce získali překvapivě právě hokejisté ZEOS Lomnice, kteří přehráli po vítězství 6:3 a následné remíze 3:3 Black Rooks Syřenov a získali bronz. „To je obrovský zázrak. Staříci letos překvapili,“ řekl s úsměvem Jaromír Dlouhý.

Obhájce titulu Grey Grizzlies Hořice letos nepřešel přes čtvrtfinále, kde jednoznačně nestačil na Těpeře.

„Soutěž letos byla podle mého názoru hodně kvalitní. Už asi deset let se hraje podle současného modelu, je to tedy velký maraton zápasů a vítězství získávají ti skutečně nejlepší. Finále také rozhodli trénovanější hráči, kteří mají nejlepší fyzickou kondici, protože zápasů ke konci bylo hodně. Líbilo by se mi také navrátit nějaký mezičlánek mezi neregistrovanou ligu a krajskými přebory, vytvořit například meziokresní ligu. Je to ale bohužel otázka financí,“ řekl na závěr Jaromír Dlouhý.

Obrovskou radost vítězného týmu a jeho fanoušků navíc podtrhl kapitán týmu Martin Zikmund, který se stal nejproduktivnějším hráčem nadstavbové části, Daniel Fišar byl první v produktivitě v play-off a Martin Frýba, jenž byl nejúspěšnější mezi gólmany v základní části. Dostalo se však také na Těpeře – Martin Holoska vyhrál kanadské bodování základní části soutěže a Jiří Ullmann se stal nejúspěšnějším brankářem play-off.

V příštím roce bude tedy mít novopacký celek na třicátém ročníku amatérské soutěže v Lomnici nad Popelkou na co navazovat. Laťku si nasadil hodně vysoko!

KONEČNÁ TABULKA

1. HC Čeští Letci - 11. Sokol Roztoky
2. Sokol Těpeře - 12. Sokol H. Branná
3. HC ZEOS Lomnice - 13. HC Piráti
4. Black Rooks Syřenov - 14. Sokol Rovensko B
5. Grey Grizzlies Hořice - 15. HC Železný Brod
6. Sokol Rovensko A - 16. HC Jilemnice
7. Kaspo - 17. Devils Turnov
8. Sklopísek Střeleč - 18. HC Mírová
9. HK Libštát - 19. HC TJ Benešov
10. BHK Turnov - 20. HC Semily