V roce 2011 skončil jako majitel v hokejovém Vrchlabí, které přivedl během sedmi let z krajského přeboru až do první ligy. Uplynulo dalších sedm let, během nichž se výrazně angažoval v golfu. Dostal do Česka prestižní turnaj s předními světovými hráči. Minulý týden koupil televizi Golf Channel pro střední Evropu. Co chystá v hokeji? Na to PETR DĚDEK odpovídal v rozhovoru pro Deník.

Pane Dědku, jak se těšíte na hokejovou sezonu?
Těším se, bude to zábava.

Jaká bude vaše role ve vrchlabském klubu? Vyloženě mecenášská nebo se budete aktivně podílet na vedení klubu?
Bude to jiná role než před lety. Tentokrát nebudu do činnosti klubu zasahovat, ale pouze ho podporovat jako jeden z hlavních partnerů. To ovšem v žádném případě neznamená, že nebudu sledovat a zajímat se o dění v klubu. Bude-li to časově možné, chci být na domácích zápasech a na ty atraktivní se pojedu podívat i ven, hlavně na derby. Pro mě je hokej zábava.

1. kolo 2. ligy(středa 12. září)
Kolín – Vrchlabí (18.00)
Trutnov – Letňany (18.00)  Nymburk – Jablonec
Děčín – Most
Sokolov – Řisuty, Kobra Praha – Bílina
Dvůr Králové má volno

Čím je pro vás golf, jemuž se velmi intenzivně věnujete?
Ten už v dnešní době přerostl ze zábavy do podnikání. Potvrzuje to organizace mítinku D+D Real Czech Masters, který se zařadil mezi tři sportovní události s největším celosvětovým dosahem, organizovanými v České republice, i aktuální získání kanálu Golf Channel. Tam už jsme de facto na vrcholu toho, čeho jsme mohli v České republice dosáhnout.

Proč jste se vrátil k hokeji do Vrchlabí?
Předně bych řekl, že jsem vrchlabský hokej podporoval stále. Na jaře jsme se u skleničky šampaňského domluvili s Alešem Cermanem, že mu pomůžu s financováním klubu a budeme se snažit dostat klub výš. Důležitý vliv na to měl také zájem fanoušků, který je ve Vrchlabí značný. Na hokej se naučili chodit už za naší éry a jsem rád, že v tom nepřestali, i když se šlo níž, a jejich zájem trvá pořád. To je pro mě hodně důležité.

Budou opět plné tribuny? Druhá hokejová liga má jednu jistotu: krkonošská derby jsou opravdovým diváckým hitem. Ve středu vychází speciální příloha Deníku k jejímu startu.
Kdo bude hokejovým králem Krkonoš a získá Pohár Krkonošského deníku?

Jaké máte tedy ambice?
Postoupit do první ligy.

Takové plány má více klubů, konkurence bude silná.
Nevím o nikom, kdo by měl větší ambice než Vrchlabí. Máme nejvyšší ambice. Chceme hrát ve Vrchlabí první ligu. Některé kluby posilují hodně a možná se zdá, že i více než my. Ale ještě chystáme překvapení. A navíc, rozhoduje druhá polovina soutěže. Tam budou klíčové zápasy, které rozhodnou o postupu.

V jaké míře jste klub podpořil?
Zařadil jsem se mezi hlavní partnery. Konkrétní čísla bych nespecifikoval, rozpočet má ještě svůj postupný vývoj. Určitě ale nejdu do Vrchlabí s tím, že budeme průměrným mužstvem ve středu tabulky. Moje podpora má nějaký smysl.

V soutěži se potkávají tři podkrkonošské kluby Vrchlabí, Trutnov, Dvůr Králové. Co tomu říkáte?
Je to skvělé, soutěži to přináší velký náboj. Na derby se určitě moc těším a plánuji, že na ně vyrazím. Divácká kulisa, která při nich existuje, je mimořádná. Každý určitě rád přijede na takový zápas než někam, kde je pár desítek diváků a hraje se bez atmosféry.

Kdo bude králem Krkonoš?
Není tohle zbytečná otázka? Přeci víte, jak odpovím. (rozesměje se)

Vrchlabský podnikatel Petr Dědek* je majitelem developerské společnosti D+D Real nebo promotérské společnosti Relmost, která pět let pořádá Czech Masters, golfový turnaj European Tour. Elektromontážní firmu D+D Elektromont založil v roce 1991 se svým otcem.
* V uplynulém týdnu se stal novým majitelem televize Golf Channel Česká republika, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko. Získal stoprocentní podíl ve společnosti ATV CZ, která televizi provozuje více než deset let. Dosavadním vlastníkem byl Milan Bína.

„Golf Channel je prestižní světová značka, která si na českém televizním trhu vybudovala pevné místo. Televize zapadá do našeho konceptu rozvoje golfu v Česku,“ řekl Petr Dědek k získání Golf Channelu. Golf Channel zahájil vysílání v roce 1995, sídlí v americkém Orlandu. Mezi zakladatele patřil golfista Arnold Palmer. Pobočky má kromě České republiky ve Francii, Velké Británii, Japonsku, Thajsku, Tchaj-wanu, od loňska v Polsku a provozuje původní vysílání pro Latinskou Ameriku.