Pětibodovou sbírku nachystali svým příznivcům podkrkonošští hokejisté v rámci 13. kola druhé ligy. Na trutnovské hráče v domácím prostředí čekala „dračí válka" proti Bílině, Vrchlabí zase vyrazilo o povinné vítězství bojovat na led Pelhřimova.

II. liga

HC Trutnov – HC Draci Bílina 3:2 po prodl. (0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)

Fakta – branky a asistence: 36. Chaloupka (Uchin, Poul), 55. Uchin (Fedulov, Shamolin), 62. Fedulov (Shamolin, Suvorov) – 20. Sekerka (Polák, Štěpánek), 59. Petráš (Nedrda, Štěpánek). Rozhodčí: Veselý – Novák, Potůček. Vyloučení: 7:8, navíc Bittner a Michajlov (oba Bílina) 10 minut OT. Využití: 2:2. Diváci: 362. HC BAK Trutnov: Čáp – Poul, Karlík, Chaloupka, Vácha, Kubica, Suvorov – Chytráček, Kastner, Malý – Uchin, Fedulov, Shamolin – Perutek, Půlpán, Smékal – Bartoň, Janoušek, Luštinec.

V Pro Hockey aréně se sešli tabulkoví sousedé, které před utkáním dělily pouhé dva body. Očekávat se tedy dal vyrovnaný hokej a už první třetina ukázala, že tomu tak i bude. Domácí se snažili o aktivní hru, hned třikrát během dvaceti minut ale byli potrestáni za faul a právě třetí přesilovku hosté využili. V čase 19:09 si puk na modré čáře vyměnili Štěpánek s Polákem a jeho střelu před Čápem tečoval Sekerka – 0:1.

O přestávce domácí trenéři hnuli se sestavou a dohromady dali ruskou letku Uchin – Shamolin – Fedulov. Tah to byl skvělý, ačkoliv cesta za zvratem v zápase byla trnitá. Na brankáři Michajlovovi se totiž nejprve vylámali zuby Poul, Malý, Smékal, Shamolin, nikdo ale mága v bílinské svatyni nepřekonal. Až 36. minuta přinesla vyrovnání. Domácí bek Chaloupka si nejprve odpykal dvouminutový trest, a po návratu na led tečoval přihrávku aktivního Uchina – 1:1.

Bylo vyrovnáno, ale domácí borci chtěli víc. V úvodu závěrečné periody nejprve obrovskou šanci neproměnil Chytráček, na druhé straně výrazně podržel spoluhráče gólman Čáp. V 53. minutě hosté nabídli soupeři dvojnásobnou přesilovku. V ní nejprve přežil Trutnov klinickou smrt při úniku Fučíka, po chvíli ale Fedulov nabil Uchinovi a hala bouřila nadšením – 2:1.

Jenže hosté se nevzdali. Při jejich závěrečném náporu nejprve znovu čaroval Čáp, v čase 58:50 ale přece jen při hře šesti proti čtyřem vyrovnal Petráš. Stejný hráč naštěstí hned na startu prodloužení fauloval a další přesilovku tentokrát využil po spolupráci ruských spoluhráčů v 75. vteřině Fedulov.

Jiří Malinský (Trutnov): „Získali jsme vydřené dva body. Na jednu stranu jsme měli hodně šancí, na druhou nám Čapíno spoustu gólů chytil. Pro nás to bylo důležité utkání po těch dvou prohraných zápasech venku. Škoda, že to nejsou tři body, ale na druhou stranu nemusel být žádný."

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Stadion Vrchlabí 4:8 (1:2, 2:2, 1:4)

Fakta – branky a asistence: 4. Votápek (Šaur), 21. Hadrava, 40. Baldwin (Kopic), 56. Kopic (Baldwin) – 5. Bláha (Šimoníček), 10. Šťastný (Jebavý), 36. Urban (Maďar), 39. Filip (Bittner), 43. Urban (Beneš, Filip), 45. Bittner (Urban), 46. Matějka (deCarvalho), 47. Bittner (Maďar, Beneš). Rozhodčí: Talpa – Huryta, Urubčík. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. HC Stadion Vrchlabí: Jelínek – Jebavý, Kadavý, Klement, Jandejsek, deCarvalho, Beneš, Matějček – Jirků, Filip, Šťastný – Bláha, Šimoníček, Bittner – Matějka, Urban, Maďar – Krsek, Vacek, Srnský – Oppelt.

Vrchlabští v sobotu nasázeli šest branek do sítě Klášterce a ofenzivně naladěni přijeli také na Vysočinu. Hosté se od začátku ujali taktovky, na konci čtvrté minuty ale ujel pelhřimovský Votápek a otevřel skóre – 1:0. Naštěstí uběhlo jen 59 vteřin a už bylo vyrovnáno. Po buly se k puku dostal Bláha a střelou mezi betony překvapil gólmana Svobodu. Oba celky si pak zahrály přesilovku, využít ji však dokázali pouze hosté, to když v 10. minutě tečoval střelu Jebavého Šťastný – 1:2.

Závěr periody rozkouskovala řada vyloučení a právě doznívající přesilovku na startu druhé části využili domácí Hadravou. Za další moment nařídil sudí trestné střílení proti Vrchlabí, Vylíčila ale vychytal Jelínek! To byl důležitý moment utkání. Ve 34. minutě nastřelili domácí tyč, zato na druhé straně zaskočil brankáře střelou z úhlu Urban a ve 39. minutě se blafákem prosadil ještě Filip.

Stav 2:4 by byl pro horaly velmi nadějný, jenže vteřinu před odchodem do šaten zdramatizoval duel Baldwin. Naděje domácího celku ale netrvaly dlouho. V úvodních šesti minutách závěrečné třetiny hosté za záda Svobody nasázeli tři branky a o vítězi atraktivního klání bylo rozhodnuto. Pelhřimov udělal změnu mezi tyčemi, Černý se ale hned po devatenácti vteřinách jen otáčel za ranou Bittnera – 3:8. Poslední slovo patřilo domácímu Kopicovi, jenž doladil výsledek do konečné podoby.

Petr Hlaváč (Vrchlabí): „Začali jsme dobře, ale pak přišla chyba a gól soupeře. Naštěstí jsme rychle vyrovnali a poté skóre otočili. Po další trefě domácích byla hra vyrovnaná, ale opět jsme utekli o dvě branky. Následně po naší chybě Pelhřimov snížil, naštěstí jsme na začátku třetí třetiny využili tři šance a pak už se zápas pouze dohrával."