Na zimním stadionu pod Hankovým byl v sobotu k vidění třaskavý duel, ve kterém napětí bezmála tisícovky diváků vydrželo až do závěrečné sirény. Hlavně domácí hráči předvedli natěšenému publiku skvělý výkon a zkušenému soupeři nedali šanci na úspěch. Ač byla šancí k vidění spousta, úvodní gól utkání vstřelila až v čase 39:31 letní posila mužstva David Hrazdira.

Hráč, který do klubu přišel až z dalekého Zlína, si v přečíslení počkal na přihrávku od Ďurače a ranou pod horní tyčku rozjásal zaplněnou arénu. „Myslím, že proti Trutnovu šlo o vcelku vyrovnaný zápas. Bylo důležité se dostat do vedení a jsme rádi, že se to chvilku před koncem druhé třetiny podařilo nám,“ pochvaloval si po derby útočník s nepřehlednou kšticí pod helmou.

Stejný borec na sebe výkonem upozornil už v souboji s Vrchlabím, tam ale ještě neskóroval. „Ten první souboj ve Vrchlabí nám příliš nevyšel. Rozhodně ne podle představ, jaké jsme měli. Jsem ale rád, že jsme z chyb poučili a doma proti Trutnovu jsme si výborným týmovým výkonem došli pro tři body,“ srovnala posila obě podkrkonošská derby.

Nyní krajského přeborníka z poslední sezony čeká středeční cesta na led Děčína a v sobotu Rodos doma přivítá Řisuty. „Našim příznivcům, kteří nám v obou derby vytvořili parádní atmosféru, můžeme slíbit, že do každého utkání půjdeme naplno s tím, že chceme vyhrát. Věřím, že u nás doma budou soupeři horko těžko sbírat body, protože nikomu nedáme nic zadarmo,“ doplnil hráč, jenž v mládí navštěvoval hokejové kempy trenéra Lubiny a právě on ho do klubu v létě přivedl.