Nová Paka – Dvůr Králové 3:9 (2:2, 0:1, 1:6)

Fakta – branky a asistence: 2. Ukhin (Šurava), 13. Kadeřábek (Vondrlík), 53. Malý (Šuvara, Kulhánek) – 14. Vosyka (Luštinec), 18. Luštinec (Fořt), 37. Luštinec, 41. Luštinec (Zmítko), 47. Rychtera (Ježek), 49. Ježek (Rychtera), 49. Vacek (Szakal), 51. Lelka (Ježek, Hamerský), 60. Vacek (Szakal). Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 237. HC Rodos Dvůr Králové: Husár – Hamerský, Faltýnek, Zmítko, Vosyka, Krejcar, Vítebský – Luštinec, Veselý, Fořt – Lelka, Ježek, Rychtera – Szakal, Vacek, Bláha (od 3. třetiny Černota).

Když hráli Dvoráci v Nové Pace naposledy, utrpěli zde 18. října debakl 2:8. V té době se posílený tým sehrával. V domácí odvetě už Dvůr uspěl a bodovat chtěl i ve třetí bitvě. Jak by ne, vždyť šlo o přímý souboj o třetí příčku. K ní vyrazil hosty povzbudit plný autobus fanoušků, ti ale museli vstřebat nástup Novopackých, kteří ve 2. a 13. minutě odskočili do vedení 2:0. Hosty vrátil do hry gól Vosyky při hře čtyř proti čtyřem a v 18. minutě už bylo po trefě Luštince vyrovnáno.

Nedávno ještě člen trutnovské sestavy ve svém novém působišti pookřál a na dvě trefy ze svého premiérového utkání v dresu Dvora navázal v Nové Pace hattrickem! Ve 37. minutě totiž dokonale otočil stav na 2:3 a v nástupu do závěrečné periody skóroval potřetí.

Domácí poté dostali možnost dvojnásobné přesilové hry, tu ale nevyužili a poté definitivně kapitulovali. Během dvou minut se střelecky prosadili Rychtera, Ježek a Vacek, posledně jmenovaný pak v čase 59:37 skóre zápasu uzavřel, když stihl překonat i střídajícího brankáře Dresslera.

Vysokým vítězstvím Dvůr svému rivalovi v tabulce odskočil a navíc se přiblížil druhé Jaroměři. Ve středu svěřence trenéra Topola čeká náročná bitva na ledě Třebechovic a v neděli přijde bonbónek pro fanoušky. Pod Hankův dům totiž dorazí vedoucí Náchod a očekávat se dá rekordní návštěva v ochozech.