O dnešní šlágr je mezi příznivci obou klubů obrovský zájem. Čeká se návštěva atakující 1200 diváků a historie samotného utkání se vlastně začala psát již v noci z úterý na středu.

Partička vrchlabských příznivců si dopředu připravila „pirátský plán“. Za tmy vyrazila do města svého rivala, aby navštívila kruhový objezd na příjezdové cestě od Hradce Králové. Důvod? Zde totiž už více než čtyři roky sídlí dřevěné surikaty, lákající návštěvníky do dvorské ZOO. A právě ony okaté potvůrky jsou známy svou vášní k hokeji.

Už v roce 2015 se oblékly do národních barev, aby 16. května podpořily české hokejisty v semifinále mistrovství světa v Praze proti Kanadě. Později měly dresy žluté a na jejich hlavičkách zářily žlutozelené čepičky HC Rodos, který slavil titul krajského přeborníka a vítězství v kvalifikaci o druhou ligu.

Dvoráci před derby přišli o tradiční fanoušky. V noci převlékli dres!Zdroj: Archiv

Teď ale projíždějící řidiči od rána kroutí hlavou. Aby se totiž kruhový objezd proměnil do barev dvorského soupeře, to tu ještě nebylo. Právě to se nočním nájezdníkům podařilo. V ranní mlze nešlo přehlédnout bílá trička s logem vrchlabských Supras a tradiční klubové kulichy. Fanoušci HC Rodos z podobného kroku rivala jistě radost nemají. Ostatně už při derby s Trutnovem je pozlobili hostující příznivci, když před utkáním soupeři z útrob stadionu odcizili choreo, aby jej následně vyvěsili u slona (poutač na ZOO mezi oběma městy) a následně i na trutnovském náměstí.

Slon dohrál hokejové derby. Trutnovští fanoušci na něj pověsili ukradené choreo
Slon dohrál hokejové derby. Fanoušci na něj pověsili ukradené choreo

Zda klubová přízeň vrchlabskému Stadionu vydrží na hlavách a hrudích surikat až do samotného utkání, ukáží následující hodiny. Derby mezi Dvorem Králové a Vrchlabí startuje už v 18 hodin.