Tomáši, z Prahy vezete důležitý první bod. Jak těžká cesta k němu vedla?
Bod je to opravdu důležitý. Víme, jak je těžké na Kobře vyhrát, natož vyhrávat. Přáli jsme si urvat první zápas, doma máme společně s fanoušky velikou sílu. Dokážeme si spočítat, co pro nás tohle může znamenat. Povedl se nám vstup do zápasu a hrálo se nám uvolněněji. Možná nám pomohlo, že jsme neměli tak dlouhé volno, jako Kobra. Odpočinuli jsme si dva dny, zároveň ale nevypadli ze zápasového tempa.

Vedli jste v zápase 3:0. Jak moc byl podle vás soupeř zaskočen?
Zaskočení asi trošku byli. My jsme prostě nechtěli hrát ustrašeně a jen čekat, co z nich vypadne. Když můžeme, hrajeme vždy svoji nátlakovou hru. Po našich dvou gólech do nás museli tlačit a my tu pasáž odehráli fakt skvěle. Ani během dlouhého oslabení jsme je do ničeho nepustili. To nám dodalo hodně sil.

Čtěte: Horalé po výhře v prodloužení vedou 1:0!

Nakonec ale normální hrací doba skončila nerozhodně. Co se stalo?
Začalo to mým úplně zbytečným faulem při naší přesilovce. Potom se ke mně přidal na trestnou Patrik Urban. Podívali jsme se po sobě a řekli si, že to nemusí dopadnout dobře, že je to velká chyba. A jako bychom to přivolali, hned jsme dostali dva góly. Tohle bereme na sebe. Kdyby to dopadlo špatně, přesně bychom věděli, kde jsme ten zápas vlastní nezodpovědností ztratili.

Rozhodnutí jste zařídil vy. Jak popsat vítěznou trefu?
Dostali jsme výhodu přesilovky. Cítil jsem, že to může být rozhodující moment. Na tom malém hřišti by pak mohl gól padnout komukoliv. Už jsem byl na ledě docela dlouho. Stoupl jsem si před branku, abych clonil. Nevím, kdo střílel, nevím, jestli to trefilo mě nebo gólmana. Dal jsem si hlavně záležet na dorážce, protože jsem věděl, že u puku budu první. Hokejek okolo ale byla spousta. Byla to velká euforie a byl jsem rad, že jsem to mohl klukům za ten faul vrátit.

Víte, že šlo o vaši již třetí vítěznou branku v play off? Cítíte formu?
Když to říkáte, tak si to uvědomuji taky (úsměv). Druhý zápas s Kolínem si vybavuji, v tom pátém mě to jen trefilo. Tam to byla hlavně zásluha Michala Procházky. Doufám, že jsem si ze zimní univerziády přivezl dobrou formu. Zápasy tam byly v neskutečném tempu, věřil jsem, že si nějaké zkušenosti přivezu do Vrchlabí. Zda formu mám, to nevím, ale fyzicky se cítím skvěle.

V utkání vám fanoušci vytvořili domácí prostředí. Co v tomto ohledu očekáváte od úterní bitvy?
Naši fanoušci jsou neskuteční. Věděli jsme, že jich přijede hodně. Možná i kvůli tomu skvěle vymyšlenému času zápasu. Nemuseli se pak vracet domů pozdě večer a udělali si hezkou neděli. My díky nim hráli v domácí atmosféře. Jako prakticky vždycky. Kobra nemá fanoušky žádné. Moc bychom těm našim chtěli poděkovat. Za Kolín i za Kobru. Budeme se na ně těšit jak v úterním duelu, tak ve čtvrtek na Kobře při dalším „domácím" utkání.