Krkonošský deník nejproduktivnějšího hráče libereckých Bílých tygrů zastihl krátce před odletem do Norska, kde Filippi o víkendu reprezentuje český výběr v přípravných duelech na mistrovství světa.

Tomáši, ve čtvrtek se veřejnost dozvěděla o vašem přestupu do kádru finalisty loňského ročníku KHL. Jak dlouho už víte o zájmu ruské strany?
Nějaký čas už to vím, ale ne zas tak moc dlouho. Od vedení Magnitogorsku přišla taková nabídka, nad kterou jsem už ani neváhal.

Nedávno jste s Libercem dohráli play out, nyní se připravujete s reprezentací. Není toho na vás teď trochu moc?
Máte pravdu, teď je toho možná trochu víc, ale jsou to takové ty příjemné starosti. Momentálně se ale snažím v první řadě věnovat národnímu týmu, s nímž máme také nabitý program.

V jaké míře vás naplnil zájem předního klubu KHL a co si od nové štace slibujete? Už jste se třeba stihl pobavit s Janem Kovářem?
Je to pro mě zcela nová a hlavně obrovská příležitost posunout se v kariéře nahoru. Jsem moc rád, že to dopadlo. S Honzou už jsem se bavil, pár věcí mi stačil i říct a něco mi ještě určitě řekne.

Jak říkáte, nyní máte v hlavě hlavně reprezentaci, s níž se připravujete na domácí šampionát. Jak vidíte svoji aktuální úlohu v mužstvu?
Po pravdě nevím, jakou úlohu přesně mám, ale snažím se do každého tréninku i zápasu dávat 110 procent a ono to už nějak dopadne. (usmívá se)

Pro vás je to sezona plná zvratů. V reprezentaci se vám daří, s Libercem moc radosti nebylo, a teď super přestup. Stihnete si po sezoně vůbec odpočinout?
To víte, že ano, všechno se stihne. Až mi úplně skončí sezona, dám si dva až tři týdny volno, poletíme s přítelkyní na dovolenou a odpočinu si. Pak už se ale budu připravovat na nový ročník.

Co vlastně na informaci ohledně vašeho přestupu do Ruska říká rodina?
Rodina byla samozřejmě nadšená, akorát sestry nejsou zrovna nejšťastnější, že budu tak daleko. Ale je to hokej, moc mi to všichni přejí a navíc: vždyť za mnou mohou kdykoliv přiletět.