Pouze Trutnov v neděli večer oslavil postup do finále. Hokejisty Vrchlabí o radost připravil střelec tří branek Kodym.

Trutnov – Hronov 4:3 (2:0, 0:2, 2:1), stav série: 3:0.

Že bývá poslední krok nejtěžší, o tom se přesvědčili hokejisté Trutnova na domácím ledě proti Hronovu. Hosté tušili, že pro ně může tímto duelem semifinále skončit, možná i proto nechali na ledě všechen zbytek sil. A to přesto, že od 12. minuty Hronov prohrával 2:0. Během několika málo vteřin se prosadili Zelenka s Chytráčkem a diváci očekávali další góly. Jenže ty začaly padat do domácí brány. Táborský s Hornyšem srovnali a na ránu Kašáka odpověděl šest minut před závěrečnou sirénou Hubáček. Do prodloužení se však nakonec nešlo. V 57.minutě totiž vystřelil Trutnovu finále Zelenka a na stadionu mohly začít oslavy.

Fakta – branky a asistence: 11. Zelenka (Šimoníček, Filip), 12. Chytráček (Luštinec), 51. Kašák (Karlík), 57. Zelenka (Filip) – 29. Táborský, 34. Hornyš (Martin Franců, Daňo), 54. Hubáček (Daňo).

Vrchlabí – Nové Město 3:4 (1:1, 0:2, 2:0 – 0:0, 0:1), stav série: 2:1.

Vrchlabští zahájili třetí semifinálový duel nervózně a jako první se střelecky prosadil novoměstský Kodym. Po vyrovnání Bláhy se stejný hráč trefil znovu a stav 1:2 trval až do konce prostřední části. Vrchlabí tlačilo, velkou ránu ale obdrželo krátce před odchodem do šaten, kdy na 1:3 upravil Potuček. Ve skvělé třetí části sice domácí srovnali, po bezbrankovém prodloužení ale zvládli samostatné nájezdy lépe hosté. O tom, že se bude hrát i ve středu v Novém Městě rozhodl Kodym.

Fakta – branky a asistence: 19. Bláha (Weiss), 51. Hlaváč (Urban), 57. Bláha (Urban) – 15. Kodym (Jakl, Ježek), 25. Kodym (Jakl), 40. Potuček, rozhodující nájezd: Kodym.