Dvě divácky velice atraktivní utkání byla v sobotu k vidění v podkrkonošských hokejových arénách. Pokaždé se potkali tabulkoví sousedé. Zatímco v Trutnově se společně s hráči radovaly z vítězství čtyři stovky fanoušků, ve Vrchlabí zavládl po porážce od silného Sokolova smutek.

II. liga

HC Stadion Vrchlabí – HC Baník Sokolov 3:5 (1:0, 1:1, 1:4)

Fakta – branky a asistence: 11. Šťastný (Hamerský, Filip), 28. Jirků (Fořt), 42. Jirků (Fořt, Urban) – 30. Koblasa (Přindiš), 41. Dobřemysl, 41. M. Rohan, 47. T. Rohan (Přindiš, Dobřemysl), 60. Dobřemysl. Rozhodčí: Veinfurter, Potůček – Tasch, Gottwald. Vyloučení: 2:4, navíc Vaněk 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 970. HC Stadion Vrchlabí: Neužil – Hamerský, Lenoch, Skočovský, Jebavý, Klement, Hlaváč, Kadavý – Jakubec C, Filip, Šťastný – Vlach, Bláha, Matějka – Jirků, Urban, Fořt – Oppelt, Marks, Srnský.

Ve Vrchlabí se potkaly dva kolektivy z nejvyšších pater tabulky, a tak se dala očekávat kvalitní partie. Oba celky nezůstaly takřka tisícové návštěvě nic dlužny a k radosti většiny z nich byli po dvě třetiny o krok vpředu domácí hráči. První velkou příležitost ještě Jakubec neproměnil, v 11. minutě se už ale skóre pohnulo. Při signalizované výhodě vypálil od modré Hamerský a dorážející Šťastný stál ve správný moment na správném místě – 1:0.

Pět minut před koncem třetiny fauloval Bláhu hostující Vaněk, za což inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Domácí však nabídnuté přesilovky nevyužili. Filipa, zakončujícího do prázdné branky, totiž o gólovou radost připravil famózní zákrok gólmana Hrušky. Činil se ale i strážce domácí svatyně, v čase 19:56 totiž Neužil vychytal kapitána hostů Dobřemysla.

Zatímco v první třetině byla Elektromont aréna svědkem jediné trefy, prostřední část přinesla góly dva. A vešly se do necelých dvou minut. Nejprve našel Fořt zpoza branky Tomáše Jirků, jenž gólmana propálil a zvýšil na 2:0. S odpovědí ale hosté přišli bleskově a Koblasa vrátil Baník do hry – 2:1. Další změnu stavu už oba brankáři nedovolili a výhodu na domácí hole přineslo vyloučení střelce jediné sokolovské branky v čase 39:44, díky němuž mohli domácí zahájit poslední třetinu přesilovkou.

Jenže přišlo to, co nikdo nečekal. Hosté ve 41. minutě dvakrát během dvanácti (!) vteřin udeřili ve vlastním oslabení a najednou bylo vše jinak – 2:3. Naštěstí domácí s odpovědí dlouho neváhali. Při vyloučení Dobřemysla znovu nahrával Fořt a Jirků svou druhou trefou v utkání vyrovnal na 3:3. Rozhodnutí ale přišlo na straně druhé. Ve 47. minutě hráli přesilovku hosté a T. Rohan vrátil vedení na jejich stranu. Stadion vložil všechno úsilí do útoku a s podporou sympaticky zaplněné arény se rval o srovnání. V největších šancích ale neuspěli Vlach s Fořtem a při závěrečné power-play upravil na konečných 3:5 hráčů zápasu Dobřemysl.

HC BAK Trutnov – HC Lední Medvědi Pelhřimov 8:5 (4:0, 2:3, 2:2)

Fakta – branky a asistence: 2. Březina (Dufek), 8. Chytráček (Perutek, Karlík), 11. Junek, 15. Perutek (Karlík, Chytráček), 29. Luštinec (Škvor), 30. Kozák (Koutník), 60. Šimoníček (Luštinec, Veselý), 60. Veselý (Karlík) – 22. Votápek (Třetina), 31. F. Kasalý (Hadrava), 35. Mečiar, 41. Kopic (Třetina), Votápek), 54. Hadrava (Srdínko, Beneš). Rozhodčí: Vokřál – Klouček, Beránek. Vyloučení: 11:11. Využití: 3:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 404. HC BAK Trutnov: Čáp – Dufek, Škvor, Voženílek, Chaloupka, Karlík, Junek, od 41. Souček – Janoušek, Kozák, Koutník – Luštinec, Poulíček, Veselý – Březina, Chytráček, Perutek – Šimoníček, Zítka.

Kdo dorazil do Pro Hockey arény o trochu později, přišel o úvodní domácí radost. Pro Trutnov přitom zápas nezačal zrovna nejšťastněji. Už po dvaceti vteřinách totiž za katr zamířil obránce Škvor a hostům se nabízela přesilová hra. Přišel však brejk, po němž se ukázkovým blafákem prosadil Březina – 1:0.

Týmem z Vysočiny inkasovaná trefa neotřásla, před gólmanem Čápem zle zatápěl, pouze však do osmé minuty. V ní hráli přesilovku domácí a do černého zamířil tentokrát Chytráček. Odstartoval tím velice zdařilé minuty svého celku. Po chvíli unikl v oslabení Poulíček, následoval faul, ale trestné střílení sám postižený neproměnil. Litovat nemusel, hned v čase 10:05 totiž rychlou akci předvedli jeho spoluhráči Junek s Karlíkem a jejich spolupráci dokonal Koutník. Aby toho pro zkoprnělé hosty nebylo málo, využil na startu patnácté minuty další přesilovku Perutek – 4:0.

„Deset, deset,…" dožadovali se domácí fanoušci. Jak by ne, hosté nevěděli, kde jim hlava stojí, vysvobodila je až siréna končící úvodní periodu. V šatnách obou soupeřů o přestávce panovaly rozdílné nálady a důrazná domluva hostům prospěla. Po dvaadevadesáti vteřinách druhé části totiž snížil Votápek a vrátil svůj tým do zápasu. Ve 29. minutě ale Trutnov využil Luštincem už třetí přesilovou hru, a když se po necelé minutě prosadil Karlík (6:1), zdálo se být rozhodnuto. Jenže nebylo. Hosté dvěma údery snížili na 6:3 a hned v nástupu do závěrečné části na rozdíl dvou branek. Následovala řada vyloučení na obou stranách a místo pojišťovací branky Trutnova se diváci dočkali dramatu. V čase 53:26 skóroval Hadrava.

Medvědi z Pelhřimova rázem hráli o body a domácí musel několikrát podržet skvělý Čáp. Hostům ale čas utíkal rychle a v poslední minutě musela přijít power-play. Při ní Trutnov vysvobodila trefa Šimoníčka do prázdné branky a po vyloučení Chaloupky se stejným způsobem prosadil i Veselý – 8:5. Na místo vyvolávané desítky se tedy publikum dočkalo pořádné nervózního finiše, tak jako tak ale zůstaly všechny body doma.

Popáté v řadě! A další zajímavost utkání? O třináct branek se podělilo 13 hráčů.