Už na konci května nazuli hokejisté Hradce Králové poprvé brusle a po dvouměsíční pauze se znovu vrátili na led. Během zmíněných dvou měsíců se však udály velké změny. Obměnil se celý realizační tým. Po Vladimíru Růžičkovi převzal žezlo hlavního kouče hradecký patriot Tomáš Martinec, který už tým vedl jako hlavní právě před Růžičkou.

Martinec si k sobě vybral nové asistenty Ladislava Čiháka a Petra Svobodu. „Pokud v Hradci strávím dalších devět let jako v Plzni, budu jedině rád. Budu také rád, když zapracujeme mladé hráče a bude se pracovat koncepčně. Myslím si, že s hlavním trenérem Tomášem Martincem máme hokejové myšlenky a vize stejné," uvedl pro klubový web Čihák.

Mountfield byl navíc aktivní i na přestupovém trhu, když získal tři posily ze zahraničí a Petra Kalinu ze Sparty.

Kolín v první lize v novém
I v příští sezoně budou nastupovat kolínští Kozlove, kteří úzce spolupracují s klubem z Hradce Králové, v Chance lize. Tentokrát však pod hlavičkou společnosti s ručením omezením, ve které bude mít podstatné slovo právě hradecký Mountfield. Spolu s ním i SC Kolín a město.
„Nová společnost je důkazem toho, že oba zmíněné subjekty nastoupí do sezony Kozlům bok po boku. Koncept vzájemné spolupráce je nastaven, nyní probíhají jednání o smluvních a organizačních detailech,“ stojí v prohlášení klubu.

V těchto dnech probíhá především „nepopulární“ suchá příprava, ale hráči se dostanou i na led. Trénují dvakrát týdně. Mančaft není zcela kompletní, zahraniční posily by se měly připojit až v průběhu července. S týmem se však v současné době připravuje gólman Tomáš Vomáčka, který by chtěl v nové sezoně zabojovat o místo v slavné NHL. Trutnovský rodák v Hradci působil od dorostu.

Ostřejší tréninky na ledě přijdou až v druhé polovině června. První přípravný zápas má Hradec naplánovaný proti Kolínu na začátek srpna.

Fotbalový duel na Novém Hradci

Předtím ovšem hokejisté obují kopačky. Ve středu 23. června od 17.30 hodin vyběhnou na trávník na Novém Hradci Králové, kde se v tradičním duelu utkají s místním fotbalovým týmem. Vloni Nový Hradec poprvé nad hokejisty vyhrál 3:1, předchozí zápasy však vyzněly pro Mountfield (4:3 pen., 3:2, 4:3 pen., 4:2). Kromě tohoto utkání je na odpoledne připraven další sportovní program.