Během deseti kol sportovní nadšenec ze Dvora Králové ovládl hned dvě samostatná klání a soutěž doslova ovládl. Jak sám přiznal, může za to nepřetržité a podrobné sledování všech hokejových soutěží. Za prvenství mezi 439 hráči obdržel vítěz podepsaný dres kapitána hokejistů HC Mountfield Jiřího Šimánka a chybět nemohl sud piva od královédvorského pivovaru Tambor.

Z obdržených cen měl vítěz Tip ligy radost. Ač v hokejové extralize spoustu let fandí Pardubicím, jako správný Východočech přeje v letošní sezoně i hradeckým hokejistům.

„Ve fotbale Hradec, v hokeji Pardubice. Až letos mi to přesun hokeje do Hradce trošku zkomplikoval. Při derby raději nefandím nikomu," usmívá se Jiří Pelák, jenž v posledních letech takřka nevynechá žádný kolektivní sport ve svém městě a pivo Tambor také ochutná takřka denně. Pravidelně navštěvuje fotbal, házenou a samozřejmě hokej. Možná i proto není náhodou, že po fotbalové Tip lize dokázal triumfovat také v té hokejové.

„Tipuji v každé sezoně a samozřejmě mě soutěž baví. Pravdou je, že jsem vyhrál už podruhé, ale pořád je to jen o štěstí. Hlavně letos tam bylo hodně remízových výsledků a já měl kliku, že jsem některé i trefil," odmítá roli sportovního odborníka muž, jemuž neunikne žádné vydání Krkonošského deníku.

Ač se bývalému pořadateli hokejových zápasů Dvora Králové a nyní činovníkovi zdejšího fotbalového oddílu dařilo v Tip lize již dříve, sdělil, že před hokejovou výzvou změnil taktiku. „Přesně tak. Dříve jsem sázel i za svoji ženu, vymýšlel různé kombinace výsledků. Letos jsem se ale soustředil jen na jeden kupon a vyplatilo se," prozrazuje Pelák, jenž se o svých tipech týden co týden měl s kým radit.

„Shodou okolností se s přáteli scházíme v prodejně Tamboru u Milana Tykala. Tam se rodí všechny tipy. Radíme se společně, ale tipy dává každý jiné," říká Jiří Pelák, od něhož možná známí začnou opisovat již v jarní části Tip ligy fotbalové. Ta by měla probíhat již brzy na stránkách Deníku.