Martine, hokej je kolektivní hra, tak se nejprve zeptám, jak se vám líbil výkon týmu v utkání na novoměstském ledě?
Myslím, že nám ten zápas vyloženě sedl. Nové Město není lehký soupeř, ale vyhovuje nám určitě víc než třeba Jaroměř. Nováč nám to nedokázal tolik znepříjemnit. Příští utkání ale klidně může být jiné.

Sám jste nastřílel tři góly. Který byl nejhezčí a který považujete za nejdůležitější?
Nejhezčí byl asi ten první, ale důležité myslím byly všechny stejně. Padly totiž za vyrovnaných stavů.

Očekávala se hodně vyrovnaná bitva. Čím to, že se zápas zvrtl takřka ve střeleckou exhibici?
Vždycky když nás soupeř stáhl, dokázali jsme rychle odpovědět. Až když jsme dali na 5:3, trochu odpadli. Oni mají skvělé hráče, snaží se hrát útočný hokej, a to je pro nás lepší.

Co jste si říkali na střídačce ve druhé třetině, kdy padaly góly takřka v každé minutě?
(usmívá se) Hrálo se nám v té době dobře, každý se těšil na led. Dovolovali jsme si i to, co si normálně nedovolíme, šlo to prostě samo.

Už v domácím prostředí na vás přišlo hodně diváků. Jak se vám líbila atmosféra na stadionu soupeře?
Vynikající. Přijelo hodně fanoušků z Vrchlabí, kterým patří poděkování. Pochvalu zaslouží i domácí kotel. I když jsme vysoko vedli, jejich fandové pořád svůj tým podporovali. Na krajskou úroveň to byla skvělá atmosféra. Pokud se nám podaří postoupit do finále proti Trutnovu, máme se v tomto ohledu na co těšit.

Nyní je před vámi třetí utkání série. Cítíte se již jako vítězové nebo ctíte rčení, že poslední krok je vždy tím nejtěžším?
Nové Město už nemá co ztratit. Teď jim to nevyšlo, ale u nás budou hrát na 100 procent. My chceme v každém případě sérii ukončit doma ve třetím utkání.

Druhé třetiny byly drtivé a finále je již blízko

V Hronově i Novém Městě o všem rozhodly především prostřední třetiny. V nich regionální zástupci předvedli skvělé kanonády a díky nim si vytvořili luxusní náskok, který soupeři již nemohli dotáhnout. V dresu Vrchlabí se prezentoval hattrickem útočník Martin Svoboda, naopak o sedm branek Trutnova se podělilo sedm střelců. Ukončit série budou moci jak svěřenci kouše Houdy, tak parta trenéra Malinského již tuto neděli v domácím prostředí.

HC Wikov Hronov – HC BAK Trutnov 4:7 (1:2, 1:5, 2:0).

Po jasném výsledku z prvního utkání přinesla odveta klidnější úvod. Na úvodní trefu Perutka dokázali domácí rychle odpovědět, ale na přestávku šli spokojenější hosté díky Šimoníčkově ráně do šatny. V rozmezí od 24. do 30. minuty přišla doslova gólová smršť, v níž se hosté trefili pětkrát (!), zatímco soupeř jen jednou. O výsledku tak bylo rozhodnuto a domácí v závěrečné periodě už jen kosmeticky upravili skóre.

Fakta - branky a asistence: 14. John, 26. Daňo, 50. Borůvka, 60. Franců - 12. Perutek (Mašek, Kašák), 20. Šimoníček (Zelenka), 24. Zelenka (Filip, Šimoníček), 26. Kašák (Mašek, Perutek), 29. Luštinec (Chytráček), 30. Filip (Zelenka, Antonín), 30. Mašek (Perutek). Rozhodčí: Martínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 600. Stav série: 0:2. HC BAK Trutnov: Biegl (41. Veselý) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Procházka, Karlík, od 41. Kozák - Zelenka, Šimoníček, Filip - Luštinec, Chytráček, T. Veselý - Mašek, Perutek, Kašák - Vacek.

TJ Spartak Nové Město – HC Stadion Vrchlabí 5:11 (1:2, 3:6, 1:3).

Duel v Novém Městě měl hodně podobný scénář. Také zde začali psát střeleckou listinu hosté, aby domácí rychle vyrovnali. V 10. minutě ale Martin Svoboda svou druhou trefou vrátil vedení na stranu Stadionu a po pauze přišly brankové hody. Od 33. do 39. minuty padlo 6 gólů a Vrchlabí rázem vedlo 4:8. Závěrečná část ještě více rozradostnila početnou výpravu podkrkonošských fanoušků, a tak i zde platí stav 2:0 pro favorita.

Fakta – branky a asistence: 6. Potůček (Stehno), 26. Potůček (Janoušek), 36. Praus (Ježek), 39. Škoda (Řehák), 57. Řehák (Mach) – 6. M. Svoboda, 10. M. Svoboda, 24. Urban (Provazník), 33. M. Svoboda, 34. Fořt, 35. Lepka, 37. Hlaváč, 43. Oppelt, 45. Urban, 51. Srnský (Bláha). Rozhodčí: Samek – Petr, Řezníček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváků: 510. HC Stadion Vrchlabí: P. Biegl – Lochman, Zázvorka, Hamerský, Pulec, Hlaváč, Bušek, Provazník, Majer - Lepka, Bláha, Jakubec - Weiss, Oppelt, Fořt – Urban, Jirků, Marek – M. Svoboda, R. Svoboda, Blažej.