Tyto tři klíčové momenty se výrazně zapsaly do děje středeční prvoligové bitvy Východočechů v Elektromont aréně, kde Vrchlabí porazilo Chrudim 5:2.
„S první třetinou jsem byl spokojený,“ začal hodnotit duel hostující kouč Pavel Rohlík. Aby ne, když jeho tým vedl v 15. minutě již 2:0. „Nechtěli jsme hrát žádný hokej na krásu, ale spíš účelný a hru jsme chtěli soupeři co nejvíce znechutit. To se nám dařilo,“ povídal.

V té chvíli však jistě netušil, jaký dopad na jeho tým bude mít inkasovaný gól do šatny. „Od druhé třetiny Vrchlabí bylo jasně lepší,“ přiznal sportovně chrudimský kouč. „Gól na 2:1 byl z naší strany hrozně důležitý. Naše hra v první třetině neměla tempo, proto jsme od druhé třetiny hru stáhli na tři pětky a získali jsme převahu,“ uvedl lodivod Vrchlabí Josef Řeháček.

„Přesto jsme po ní ještě drželi nerozhodný stav,“ doplnil Rohlík. „Bohužel, nedali jsme penaltu a pak nás zlomil gól na 3:2,“ připomněl klíčové okamžiky duelu.

Andresova okamžitá střela po buly naopak měla uklidňující efekt na domácí hokejisty. „Věděli jsme, že soupeř to ještě zkusí. Nám se však perfektně dařilo bránit střední pásmo a k ničemu jsme ho nepustili,“ liboval si Josef Řeháček. „Kluky musím pochválit také za disciplinovanost. Chrudim je nebezpečná v přesilovkách, má zkušené hráče. My jsme ale nefaulovali, což bylo pro vývoj utkání rozhodující,“ řekl trenér horalů, kteří odjeli pykat na hanbu pouze dvakrát.

„Vrchlabí šlo za vítězstvím asi víc než my a zasloužilo si ho. U nás přetrvává taková naše impotence na venkovních hřištích, dáváme maximálně jeden dva góly, což je strašně málo. Asi už se budeme muset zamyslet i nad tím, jestli není potřeba něco změnit i personálně,“ uzavřel Pavel Rohlík.