VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nováček bude o play off bojovat

VRCHLABÍ - Bude to historická chvíle. Tuto středu hokejisté HC Vrchlabí nastoupí na domácí led k bitvě s Berounskými Medvědy.

12.9.2007
SDÍLEJ:

Vladimír JeřábekFoto: DENÍK/David Taneček

Poprvé mezi prvoligovou elitou. Přesto si tým z Krkonoš před sezonou směle vytyčil cíl – play off. „Bude to ohromně těžké, ale budeme bojovat,“ říká v předsezonním rozhovoru 48letý VLADIMÍR JEŘÁBEK, nový trenér týmu.


Ve Vrchlabí jste již čtvrt roku, co jste za tu dobu vypozoroval?
Ty tři měsíce mi ukázaly, že vedení, město i všichni lidé na zimáku jsou hodně pracovití a zapálení do hokeje. Hráči zde mají vytvořeny špičkové, a to zdůrazňuji, opravdu špičkové podmínky. Řekl bych, že podmínkami se pohybujeme v horní polovině mužstev první ligy. Možná že ještě výše. Doufám tak, že hráči, kteří budou nosit vrchlabský dres, si toho budou vážit.


Proběhla příprava podle vašich představ?
Ano, ale byla krátká. Mohla být alespoň desetitýdenní. Hráči však byli zapálení, chtěli trénovat. Naproti tomu hráči, kteří jsou odolnější, více trénovaní, byli zdravější a vyhýbala se jim zranění.


Kdo se vám nejvíce líbil?
Já nebudu jmenovat. Řekl bych, že všichni přistoupili k letní předpřípravě a přípravě zodpovědně a každý odevzdal své maximum. Přesto samozřejmě útočník z Vrchlabí nemůže, ať odmaká přípravu naplno, hrát jako Sýkora z Pardubic.


Přípravné zápasy ukázaly, že Vrchlabí by mohlo mít velmi kvalitní brankařskou dvojici Falta – Ševčík. Souhlasíte?
Kdybychom měli takové obránce a útočníky, jako máme brankáře, tak bychom byli v klidu a spokojení. To však nemá ani jedno mužstvo v ČP lize. Mít všechno tak, jak si představujeme, tak hrajeme třeba extraligu.


Problémem Vrchlabí v přípravě bylo střílení gólů. Jaké proto máte vysvětlení?
Naši hráči asi nejsou žádní extra střelci. Kdyby byli, hráli by asi někde jinde. Na naší koncovce pracujeme stále. Horší by ale bylo, kdybychom si nevypracovali gólové situace. To by byla chyba a museli bychom to řešit radikálněji. Jelikož se však dokážeme dostat do šancí, „stačí“ je jen proměnit. Řada hráčů, kteří tady hráli loni, nebyli zvyklí na to, že budou mít jednu šanci za zápas. Ale teď to tak bude. Proto ze tří šancí alespoň jednu musíme dát.


Jaký herní styl byste chtěl vtisknout svému týmu?
O mně je známo, že jsem byl vždy vyznavačem útočného hokeje. Hráli jsme tak v Hradci, v Litvínově. Ve Vrchlabí však budeme muset hodně pomáhat Pavlu Faltovi, který nás bude držet. Proto nemůžeme moc myslet na útok. Když budeme perfektně bránit, tak i ty dva góly nám budou stačit. Samozřejmě doma bychom jich měli dát víc.


Nemůže Vrchlabí v úvodu sezony poznamenat, že kompletní kádr se dal dohromady až v úplném závěru přípravy?
Může i nemusí. Základní hráči jsou na sebe zvyklí a ostatní stejně hrajou na postech, na kterých působili v minulosti. Na ledě však nerozhoduje to, jestli se mužstvo dalo na poslední chvíli dohromady, ale například to, jestli uhnu ze souboje. Musíme hrát obětavě a vnést do hry určitou osobní statečnost. V přátelských zápasech jsme si ověřili, že nejsme žádní střelci, žádní profesoři, kteří budou dávat šest, sedm, deset gólů za zápas. Navíc tam proto musí být ty věci, o kterých mluvím. Potřebuji od kluků, aby bojovali, byli důrazní a hráli pro tým.


Přestože pro Vrchlabí to bude historicky první sezonu v první lize, vedení před tým postavilo cíl: play off. Berete to?
Samozřejmě. Bude to ohromně těžké, ale sám si každoročně dávám play off. Je to vyvrcholení sezony. Ve Vrchlabí jsou perfektní diváci a věřím, že nám pomůžou. I když byli za poslední dvě sezony zvyklí asi na něco úplně jiného, než budeme předvádět na ledě. My budeme mužstvo, které se zaměří na obranu a bude čekat na brejky, přesilovky, které ale zase pramení z toho, že jsou útočníci důrazní, jdou před hráče, jdou si pro faul. Všem hráčům bych do sezony popřál hodně zdraví a našim příznivcům hezké zápasy a hlavně trpělivost.

12.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Vedoucí provozu 14 900 Kč Vedoucí provozu stravovacích, ubytovacích a dalších zařízení Pizzař + vedoucí provozovny. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14900 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: PIZZAŘ + VEDOUCÍ PROVOZOVNY- spolehlivost, pracovitost, praxe výhodou , znalost AJ výhodou, Pracovní poměr na dobu neurčitou, plný pracovní úvazek.Pracoviště : náměstí T.G. Masaryka 86, 55401 Dvůr Králové nad Labem , Krkonošská 16, Vrchlabí, Na Mýtě 587, Semily. Pracoviště: Sergej karadža - pracoviště, Krkonošská, č.p. 16, 543 01 Vrchlabí 1. Informace: Sergej Karadža, +420 499 453 227. Výroba - Výroba Pomocní dělníci ve výrobě 13 000 Kč Pomocní dělníci ve výrobě POMOCNÝ DĚLNÍK/CE VE VÝROBĚ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč. Volných pracovních míst: 6. Poznámka: Požadujeme dobrý zdravotní stav, odpovědnost, samostatnost, flexibilitu, zručnost., , Pracoviště Grupo Antolin Turnov, Průmyslová 3000, 511 01 Turnov, , kontakt: e-mailem na adrese: pros@ospro.cz. Pracoviště: Ospro production spol. s r.o. - grupo antolin turnov, Průmyslová, č.p. 3000, 511 01 Turnov 1. Informace: Futovová, +420 775 588 928,775 381 780. Výroba - Výroba Obsluha strojů 15 600 Kč Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu OBSLUHA STROJŮ NA VÝROBU A ZPRACOVÁNÍ VÝROBKŮ Z PLASTŮ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15600 kč, mzda max. 19000 kč. Volných pracovních míst: 14. Poznámka: kontakt: telefonicky, osobně - Dr. Milady Horákové 185/66, Liberec 7, 2. patro, pondělí a středa od 8.00 do 10.00 hod.,. Pracoviště: Profi jobmaster agency s.r.o. - grupo antolin turnov s.r.o., Průmyslová, č.p. 3000, 511 01 Turnov 1. Informace: Roman Benca, +420 608 447 777. Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 13 500 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař - ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč, mzda max. 14520 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: KUCHAŘ - KA - studené kuchyně a příloh, Náplň práce: příprava studené kuchyně- pečivo, pomazánky, saláty, vaření příloh, Tel. i osobní kontakt ( na uvedené adrese, Nemocnice Dvůr Králové nad Labem) možný v pracovní dny od 6.00 - 14.00 hod.. Pracoviště: Multi-catering s.r.o. - pracoviště, Vrchlického, č.p. 1504, 544 01 Dvůr Králové nad Labem. Informace: Martina Pichová, +420 724 437 146.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Rivalové si v divizním derby poprvé body dělili, po penaltách slaví Dvůr

Trutnovské basketbalistky sehrály na nymburské palubovce vyrovnanou partii. Jejich nejlepší střelkyní byla Anna Rylichová (vlevo, č. 16).

Trutnov dal pořádně zabrat nymburskému favoritovi

Vytrvalkyně Vrabcová Nývltová v New Yorku nepoběží. Kvůli achilovce

Trutnov - Bronzová medailistka Eva Vrabcová Nývltová se odhlásila z maratonu v New Yorku. Jeden z elitních světových závodů nepoběží kvůli problémům s achilovkou.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT